minus40kg - kalorijski restoran

* Jetra bakalara



5 dag dimljene jetre bakalara ... 220
3 dag integralnog tosta ... 80
10 dag fileta kisele paprike ... 20
čili, list peršina
... 320 kcal

Korisna svojstva jetre bakalara:
- smanjenje razine kolesterola u krvi
- djelomična resorpcija već formiranih aterosklerotskih plakova
- normalizacija tlaka
- jačanje stijenki krvnih žila
- poboljšanje rada mozga
- prevencija dijabetesa
- jačanje imunološkog sustava

Blagodati jetre bakalara za tijelo leži u složenim učincima njegovih sastavnih komponenata. Njegovo glavno korisno svojstvo leži u ribljem ulju (Omega-3) koje sadrži.

Sam okus je dosta specifičan i sigurno se neće svakome svidjeti.
Povećanoj količini masnoće kao protuteža godi kiselina.
Zato sam kombinirao kiselo ljute filete paprike.


Jetra je kupljena u Ruskim delicijama.
Moja iskustva s njima su izvrsna.
Imaju dostavu diljem Hrvatske.



21.12.2021.
komentiraj (15)


<< Arhiva >>

JELOVNIK


NEDJELJA
- doručak: Guacamole namaz
- ručak: Junetina, tjestenina i ajvar
- užina: Jabuka
- večera: Sir i vrhnje, tost, povrće

SUBOTA
- doručak: Kruh i namaz od tune
- užina: Kupine
- ručak: Piletina, krumpir i mahune
- užina: Kivi
- večera: Gorgonzola, riža i shiitake

PETAK
- doručak: Šunka, kruh i jagode
- ručak: Piletina, noklice i povrće
- užina: Mandarine
- večera: Tuna i povrće

ČETVRTAK
- doručak: Pahuljice, jogurt i borovnice
- ručak: Srdela, grah i paprika
- užina: Kruška
- večera: Oslić, ljubičasti batat i luk

SRIJEDA
- doručak: Pecivo, trapist i maline
- ručak: Kunić, batat i raštika
- užina: Nektarina
- večera: Zečja jetra, noodlesi i pelati

UTORAK
- doručak: Pahuljice, kefir i kupine
- ručak: Pileća jetrica i pire krumpir
- užina: Breskva
- večera: Tuna, leća i paprika

PONEDJELJAK
- doručak: Srdele, povrće, pecivo
- užina: Borovnice
- ručak: Piletina, tjestenina i rajčica
- užina: Lubenica
- večera: Tuna, povrće i umak