minus40kg - kalorijski restoran

* Mozzarella, tjestenina i rajčica ... 440 kcal


6 dag mozzarelle ... 150
5 dag tjestenine ... 180
1 dl pasirane rajčice ... 20
0,1 dl maslinovog ulja ... 90
sol, papar, peršin, bosiljak, origano, ...

- ugrij pasiranu rajčicu
- dodaj skuhanu tjesteninu
- dodaj mozzarellu, začini

Omiljeno jelo kada treba nešto napraviti skroz na brzaka. Ovo je bilo gotovo za otprilike 10 minuta.

Što bi mnogi rekli; pravo ljetno jelo ;)

Koristio sam pužiće od durum pšenice s koprivom. Pasirane rajčice bi možda bilo više, ali taman je toliko ostalo u flašici i zapravo je bilo taman. Od začina sam koristio neku talijansku mješavinu i svježi peršin. Mogao je tu ići i češnjak, i znam da bi izvrsno zamirisao, ali ...


Evo i cijeli tanjur, čisto da ne pomislite da je bilo puno toga na njemu.


26.07.2021.
komentiraj (17)


<< Arhiva >>

JELOVNIK


NEDJELJA
- doručak: Guacamole namaz
- ručak: Junetina, tjestenina i ajvar
- užina: Jabuka
- večera: Sir i vrhnje, tost, povrće

SUBOTA
- doručak: Kruh i namaz od tune
- užina: Kupine
- ručak: Piletina, krumpir i mahune
- užina: Kivi
- večera: Gorgonzola, riža i shiitake

PETAK
- doručak: Šunka, kruh i jagode
- ručak: Piletina, noklice i povrće
- užina: Mandarine
- večera: Tuna i povrće

ČETVRTAK
- doručak: Pahuljice, jogurt i borovnice
- ručak: Srdela, grah i paprika
- užina: Kruška
- večera: Oslić, ljubičasti batat i luk

SRIJEDA
- doručak: Pecivo, trapist i maline
- ručak: Kunić, batat i raštika
- užina: Nektarina
- večera: Zečja jetra, noodlesi i pelati

UTORAK
- doručak: Pahuljice, kefir i kupine
- ručak: Pileća jetrica i pire krumpir
- užina: Breskva
- večera: Tuna, leća i paprika

PONEDJELJAK
- doručak: Srdele, povrće, pecivo
- užina: Borovnice
- ručak: Piletina, tjestenina i rajčica
- užina: Lubenica
- večera: Tuna, povrće i umak