minus40kg - kalorijski restoran

* Tuna, grah, rotkvice,maslinovo ... 400 kcal


5 dag tune (60) - mala konzerva
15 dag kuhanog graha (140) - pola konzerve
10 dag rotkvica (20) - pola pušleka s placa
0,2 dl maslinovog ulja (180) - iz konzerve s tunom
sol, papar, kapare, svježi kopar

- ocijedi tunu iz konzerve (ima 3 čepa, baci bar jedan)
- dodaj kuhani grah i svježu rotkvicu
- serviraj kao salatu

Šablona kao i sve, pa tunu mijenjaš bilo kojom praktičnom ribom, umjesto graha može grašak, slanutak ili leća, a kod povrća sve što se može jesti sirovo, a ako ne, skuhaš, pa ohladiš.


P.S. Tko ima emocionalnu alergiju na konzerve, tunu može i sam upecati, masline obrati i stisnuti junačkom desnicom, grah posaditi, pa čim naraste, popeti se na njega, te s visoka već nečim gađati sve one duhom siromašne dolje, ... :)))


14.07.2021.
komentiraj (10)


<< Arhiva >>

JELOVNIK


NEDJELJA
- doručak: Guacamole namaz
- ručak: Junetina, tjestenina i ajvar
- užina: Jabuka
- večera: Sir i vrhnje, tost, povrće

SUBOTA
- doručak: Kruh i namaz od tune
- užina: Kupine
- ručak: Piletina, krumpir i mahune
- užina: Kivi
- večera: Gorgonzola, riža i shiitake

PETAK
- doručak: Šunka, kruh i jagode
- ručak: Piletina, noklice i povrće
- užina: Mandarine
- večera: Tuna i povrće

ČETVRTAK
- doručak: Pahuljice, jogurt i borovnice
- ručak: Srdela, grah i paprika
- užina: Kruška
- večera: Oslić, ljubičasti batat i luk

SRIJEDA
- doručak: Pecivo, trapist i maline
- ručak: Kunić, batat i raštika
- užina: Nektarina
- večera: Zečja jetra, noodlesi i pelati

UTORAK
- doručak: Pahuljice, kefir i kupine
- ručak: Pileća jetrica i pire krumpir
- užina: Breskva
- večera: Tuna, leća i paprika

PONEDJELJAK
- doručak: Srdele, povrće, pecivo
- užina: Borovnice
- ručak: Piletina, tjestenina i rajčica
- užina: Lubenica
- večera: Tuna, povrće i umak