5 dag tune (60) - mala konzerva
15 dag kuhanog graha (140) - pola konzerve
10 dag rotkvica (20) - pola pušleka s placa
0,2 dl maslinovog ulja (180) - iz konzerve s tunom
sol, papar, kapare, svježi kopar
- ocijedi tunu iz konzerve (ima 3 čepa, baci bar jedan)
- dodaj kuhani grah i svježu rotkvicu
- serviraj kao salatu
Šablona kao i sve, pa tunu mijenjaš bilo kojom praktičnom ribom, umjesto graha može grašak, slanutak ili leća, a kod povrća sve što se može jesti sirovo, a ako ne, skuhaš, pa ohladiš.
P.S. Tko ima emocionalnu alergiju na konzerve, tunu može i sam upecati, masline obrati i stisnuti junačkom desnicom, grah posaditi, pa čim naraste, popeti se na njega, te s visoka već nečim gađati sve one duhom siromašne dolje, ... :)))