3 dag zrelog cheddar sira (120)
4 dag tjestenine s jajima (140)
1 dag maslaca (80)
tartufata
salata:
10 dag ribanog mladog kupusa (20)
0,1 dl bučinog ulja (90)
sol, papar, aceto balsamico
- skuhaj tjesteninu u slanoj vodi, ocijedi
- rastopi maslac, umiješaj tjesteninu
- dodaj ribani sir i tartufatu
- serviraj uz kupus salatu
Ovako, ... mogli bi o tartufati i tartufima, ali eto, nećemo :)))
Razmišljao sam kako napraviti jelo s tartufatom,
malo pogledao po netu i ubrzo zaključio,
jednostavnost je moj gastro fetiš.
Šefovi se furaju na parmezan, grano padano, paški,
a ja velim, preintenzivno, kao i dodatna panceta, pršut, ...
i zato sam izabrao vrlo podatni cheddar sir
i baš nikakve dodatne začine.
Kako je ispalo?
Apsolutno fenomenalno ;)