minus40kg - kalorijski restoran

* Pohani kiseli krastavci ... 123 kcal

original ... * Špek, tost, paradajz, ... 210 kcal




2 dag špeka (130)
2,5 dag tosta (60)
10 dag paradajza (20)
sol, papar, list peršina

Netko moj kupi tablu od nešto preko 1 kg špeka,
i da, taj je špek super, ali moj limit je tek malih 2 dag,
pa da ga jedem jednom tjednom, imam ga za cijelu godinu.

Tu se sad postavlja ozbiljno pitanje: "Biti kanta za otpatke?",
pa i onda kada se radi o kvalitetnim namirnicama, ili ...?

Dakle, skužili ste , ... taj/ta koji/a ga je kupio/la,
ne jede ga nakon tek prvih par puta.

Eto, izabrao sam baciti ga.
Znam, je bahato, ali,
bolje ne znam ;)

Naravno, špek je samo primjer priče koja se ponavlja kroz cijeli niz namirnica, i to godinama.
Još naravnije, ne želim reći da mi je itko kriv za višak kila, ... dapače,
upravo objašnjavam da je sve baš na nama samima ;)

Pod tim nama, mislim samo na sebe,
tko zna tko je vama kriv :)))


06.07.2021.
komentiraj (4)


<< Arhiva >>

JELOVNIK


NEDJELJA
- doručak: Guacamole namaz
- ručak: Junetina, tjestenina i ajvar
- užina: Jabuka
- večera: Sir i vrhnje, tost, povrće

SUBOTA
- doručak: Kruh i namaz od tune
- užina: Kupine
- ručak: Piletina, krumpir i mahune
- užina: Kivi
- večera: Gorgonzola, riža i shiitake

PETAK
- doručak: Šunka, kruh i jagode
- ručak: Piletina, noklice i povrće
- užina: Mandarine
- večera: Tuna i povrće

ČETVRTAK
- doručak: Pahuljice, jogurt i borovnice
- ručak: Srdela, grah i paprika
- užina: Kruška
- večera: Oslić, ljubičasti batat i luk

SRIJEDA
- doručak: Pecivo, trapist i maline
- ručak: Kunić, batat i raštika
- užina: Nektarina
- večera: Zečja jetra, noodlesi i pelati

UTORAK
- doručak: Pahuljice, kefir i kupine
- ručak: Pileća jetrica i pire krumpir
- užina: Breskva
- večera: Tuna, leća i paprika

PONEDJELJAK
- doručak: Srdele, povrće, pecivo
- užina: Borovnice
- ručak: Piletina, tjestenina i rajčica
- užina: Lubenica
- večera: Tuna, povrće i umak