minus40kg - kalorijski restoran

* Namaz od slanutka, tost i rajčica, ... 330 kcal


2,5 dag namaza od slanutka (80)
2,5 dag integralnog tosta (60)
15 dag rajčice (30)
5 dag crnih maslina (70)
0,1 dl maslinovog ulja (90)
sol, tucana crvena ljuta paprika, peršin

Svakodnevna kuhinja podrazumijeva ponavljanja!

Ono malo daška svježine može donijeti nešto drugačija dekoracija,
ili već neka sitnica, koja može dodati vrijednost,
a priznajem, meni je sve to bitno.


P.S. Za obračun kalorija imam aplikaciju,
a odavno sve namirnice u grubo znam napamet,
pa napraviti kalorijski obračun stvarno i nije neki problem,
a vaganje je jedina metoda za biti siguran koliko je čega u porciji ;)



Update: Tri moja prije objavljena namaza od slanutka

21.12.2013. * Humus (namaz od slanutka) ...

Humus (namaz od slanutka) - za 35 dag:
70% kuhanog slanutka - 24 dag
15% maslinovog ulja - 0,5 dl
5% sezama - 2 dag (2 žlice)
5% limunovog soka - 0,2 dl (pola limuna)
3% češnjaka - 1 dag (2-3 češnja)
2% peršina - 1 dag (1 žlica)
sol, papar
... 230 kcal / 10 dag

01.09.2015. * Namaz od slanutka i kapara ...

Namaz:
60% kuhanog slanutka
10% kapara
30% maslinovog ulja
sol, papar
... 340 kcal / 10 dag

05.07.2019. * Namaz od slanutka i bučinih koštica ...

Za 20 dag namaza:
15 dag slanutka (180)
5 dag bučinih koštica (230)
0,2 dl maslinovog ulja (180)
0,3 dl limunovog soka (20)
sol, papar, češnjak, list peršina
... 310 kcal / 10 dag


02.07.2021.
komentiraj (16)


<< Arhiva >>

JELOVNIK


NEDJELJA
- doručak: Guacamole namaz
- ručak: Junetina, tjestenina i ajvar
- užina: Jabuka
- večera: Sir i vrhnje, tost, povrće

SUBOTA
- doručak: Kruh i namaz od tune
- užina: Kupine
- ručak: Piletina, krumpir i mahune
- užina: Kivi
- večera: Gorgonzola, riža i shiitake

PETAK
- doručak: Šunka, kruh i jagode
- ručak: Piletina, noklice i povrće
- užina: Mandarine
- večera: Tuna i povrće

ČETVRTAK
- doručak: Pahuljice, jogurt i borovnice
- ručak: Srdela, grah i paprika
- užina: Kruška
- večera: Oslić, ljubičasti batat i luk

SRIJEDA
- doručak: Pecivo, trapist i maline
- ručak: Kunić, batat i raštika
- užina: Nektarina
- večera: Zečja jetra, noodlesi i pelati

UTORAK
- doručak: Pahuljice, kefir i kupine
- ručak: Pileća jetrica i pire krumpir
- užina: Breskva
- večera: Tuna, leća i paprika

PONEDJELJAK
- doručak: Srdele, povrće, pecivo
- užina: Borovnice
- ručak: Piletina, tjestenina i rajčica
- užina: Lubenica
- večera: Tuna, povrće i umak