minus40kg - kalorijski restoran

* Salata od matovilca uz buđolu i pecivo ... 330 kcal


2 dag buđole ... 70
5 dag graham peciva ... 130
10 dag mini rajčica ... 30
5 dag matovilca ... 10
0,1 dl bučinog ulja ... 90
sol, papar, aceto balsamico

Matovilac s mini rajčicama i bučinim uljem zvuči baš gordo i zdravo, ali ...

Ako imate buđolu pršutane Voštane i ako je ovo 2 dag iz tek otvorenog paketa od 10 dag, nije lako ostati na te 2 uvodne. Kod peciva zna biti problem da su često ipak teža nego je to deklarirano, pa kad vagnete pecivo od 5 dag ispadne 8. E sad, i uz te korekcije ovaj će obrok otići na 570 kcal, što gotovo da i nije strašno, ali ako osoba do vas još izvadi daskicu i dobar sir ili već takav neki dodatak, pa uz vino ili u ovom slučaju vodicu, ali bakarsku, kalorije odu u nebo. Dobro je ako se radi o iznimci ;)


P.S. Propitivati granice za koje već znamo koje su nema odveć smisla, osim ako ne vjerujemo prijašnjoj procjeni ili se pojavi neki element koji bi trebao značajno utjecati na njih, tj. na nas.


18.05.2021.
komentiraj (12)


<< Arhiva >>

JELOVNIK


NEDJELJA
- doručak: Guacamole namaz
- ručak: Junetina, tjestenina i ajvar
- užina: Jabuka
- večera: Sir i vrhnje, tost, povrće

SUBOTA
- doručak: Kruh i namaz od tune
- užina: Kupine
- ručak: Piletina, krumpir i mahune
- užina: Kivi
- večera: Gorgonzola, riža i shiitake

PETAK
- doručak: Šunka, kruh i jagode
- ručak: Piletina, noklice i povrće
- užina: Mandarine
- večera: Tuna i povrće

ČETVRTAK
- doručak: Pahuljice, jogurt i borovnice
- ručak: Srdela, grah i paprika
- užina: Kruška
- večera: Oslić, ljubičasti batat i luk

SRIJEDA
- doručak: Pecivo, trapist i maline
- ručak: Kunić, batat i raštika
- užina: Nektarina
- večera: Zečja jetra, noodlesi i pelati

UTORAK
- doručak: Pahuljice, kefir i kupine
- ručak: Pileća jetrica i pire krumpir
- užina: Breskva
- večera: Tuna, leća i paprika

PONEDJELJAK
- doručak: Srdele, povrće, pecivo
- užina: Borovnice
- ručak: Piletina, tjestenina i rajčica
- užina: Lubenica
- večera: Tuna, povrće i umak