minus40kg - kalorijski restoran

* Juha od brokule ... 220 kcal


20 dag cvijeta brokule ... 60
0,5 dl vrhnja za kuhanje, 20% m.m. ... 110
2 dag raženog kruha ... 50
sol, provansalske trave, svježe zaleđeni kopar, crveni papar

Vjerojatno sam to već spominjao, od kada sam kupio juhovnik, često pripremam povrtne juhe. Juha se radi u posudi koja se grije na 70 stupnjeva, a nakon petnaestak minuta se sav sadržaj samelje i juha je gotova. Samo se izlije iz vrča u kojem se radila u tanjur.

Zaleđeni cvjetovi brokule su savršeni za ovakve juhe. Ovaj puta sam iskoristio i malo posušenog kruha.

Ne moram niti reći, ovo je bila izvrsna juha ;)

Najzgodnije je to što juhom zadovoljim potrebu za laganim povrćem, pa sam komotniji kod izrade glavnog obroka. Naravno, izvrsno je kada onda za taj obrok bude losos s tjesteninom, a puno manje je dobro kada je to hrenovka u lisnatom, ali eto, ...



P.S. Kompromis je uz dobro, najčešće pristajanje i na nešto loše, u manjoj ili većoj mjeri. Na prvu djeluje kao razuman izbor, ali svako prihvaćanje lošega je uvijek upitne vrijednosti.


15.05.2021.
komentiraj (17)


<< Arhiva >>

JELOVNIK


NEDJELJA
- doručak: Guacamole namaz
- ručak: Junetina, tjestenina i ajvar
- užina: Jabuka
- večera: Sir i vrhnje, tost, povrće

SUBOTA
- doručak: Kruh i namaz od tune
- užina: Kupine
- ručak: Piletina, krumpir i mahune
- užina: Kivi
- večera: Gorgonzola, riža i shiitake

PETAK
- doručak: Šunka, kruh i jagode
- ručak: Piletina, noklice i povrće
- užina: Mandarine
- večera: Tuna i povrće

ČETVRTAK
- doručak: Pahuljice, jogurt i borovnice
- ručak: Srdela, grah i paprika
- užina: Kruška
- večera: Oslić, ljubičasti batat i luk

SRIJEDA
- doručak: Pecivo, trapist i maline
- ručak: Kunić, batat i raštika
- užina: Nektarina
- večera: Zečja jetra, noodlesi i pelati

UTORAK
- doručak: Pahuljice, kefir i kupine
- ručak: Pileća jetrica i pire krumpir
- užina: Breskva
- večera: Tuna, leća i paprika

PONEDJELJAK
- doručak: Srdele, povrće, pecivo
- užina: Borovnice
- ručak: Piletina, tjestenina i rajčica
- užina: Lubenica
- večera: Tuna, povrće i umak