20 dag cvijeta brokule ... 60
0,5 dl vrhnja za kuhanje, 20% m.m. ... 110
2 dag raženog kruha ... 50
sol, provansalske trave, svježe zaleđeni kopar, crveni papar
Vjerojatno sam to već spominjao, od kada sam kupio juhovnik, često pripremam povrtne juhe. Juha se radi u posudi koja se grije na 70 stupnjeva, a nakon petnaestak minuta se sav sadržaj samelje i juha je gotova. Samo se izlije iz vrča u kojem se radila u tanjur.
Zaleđeni cvjetovi brokule su savršeni za ovakve juhe. Ovaj puta sam iskoristio i malo posušenog kruha.
Ne moram niti reći, ovo je bila izvrsna juha ;)
Najzgodnije je to što juhom zadovoljim potrebu za laganim povrćem, pa sam komotniji kod izrade glavnog obroka. Naravno, izvrsno je kada onda za taj obrok bude losos s tjesteninom, a puno manje je dobro kada je to hrenovka u lisnatom, ali eto, ...
P.S. Kompromis je uz dobro, najčešće pristajanje i na nešto loše, u manjoj ili većoj mjeri. Na prvu djeluje kao razuman izbor, ali svako prihvaćanje lošega je uvijek upitne vrijednosti.