minus40kg - kalorijski restoran

* Kupus flekice i pureće okruglice ... 550 kcal


10 dag purećih okruglica ... 210
5 dag flekica (tjestenine) ... 180
15 dag mladog ljubičastog kupusa ... 60
0,1 dl maslinovog ulja ... 90
sol, papar

- dinstaj kupus na ulju, podlijevaj, začini
- pod kraj umiješaj ocijeđenu kuhanu tjesteninu
- serviraj uz pureće okruglice ispržene na vrlo malo ulja

Neobičan miks, manje ili više.
Zov djetinjstva, ali i komocija današnjice.
* korištene su industrijske smrznute pureće okruglice

Ovo je post napisan prije završnih zaključaka o kupus flekicama.
Vama svima u svakom lučaju hvala na pomoći oko dilema,
a posebno blogerici @luki2, čiji komentar odskače.


P.S. Kada se baš žuriš nešto reći,
valjda predosjećaš da je s vremenom na knap ;)

P.P.S. Faza svjesne dezintegracije. Priznajem, osudio sam vas bez da ste rekli i jednu jedinu riječ. Ali ... zapravo, bilo bi tužno da se nakon ovoliko godina ne poznajemo. Naravno, "osudio" je pod navodnicima, jer eto umišljam si da mi je sve baš kristalno jasno, kao i to da točno znam što mi je činiti nadalje. U svakom slučaju, hvala vam ;)

P.P.P.S. Sretna vam neka bolja nova/ova godina :)))


13.05.2021.
komentiraj (13)


<< Arhiva >>

JELOVNIK


NEDJELJA
- doručak: Guacamole namaz
- ručak: Junetina, tjestenina i ajvar
- užina: Jabuka
- večera: Sir i vrhnje, tost, povrće

SUBOTA
- doručak: Kruh i namaz od tune
- užina: Kupine
- ručak: Piletina, krumpir i mahune
- užina: Kivi
- večera: Gorgonzola, riža i shiitake

PETAK
- doručak: Šunka, kruh i jagode
- ručak: Piletina, noklice i povrće
- užina: Mandarine
- večera: Tuna i povrće

ČETVRTAK
- doručak: Pahuljice, jogurt i borovnice
- ručak: Srdela, grah i paprika
- užina: Kruška
- večera: Oslić, ljubičasti batat i luk

SRIJEDA
- doručak: Pecivo, trapist i maline
- ručak: Kunić, batat i raštika
- užina: Nektarina
- večera: Zečja jetra, noodlesi i pelati

UTORAK
- doručak: Pahuljice, kefir i kupine
- ručak: Pileća jetrica i pire krumpir
- užina: Breskva
- večera: Tuna, leća i paprika

PONEDJELJAK
- doručak: Srdele, povrće, pecivo
- užina: Borovnice
- ručak: Piletina, tjestenina i rajčica
- užina: Lubenica
- večera: Tuna, povrće i umak