minus40kg - kalorijski restoran

* Kupus flekice


E sad, osnova ovog jela je dinstani mladi kupus i tjestenina u obliku krpica, mašleka, ili kako već flekice doživljavamo. Meni, kao nezaobilazni dodatak ide netom mljeveni papar, tako da vjerujem da oko začina nemam dilema.

S obzirom na moju osnovnu prehrambenu matricu koja podrazumijeva jednostavnost, ali i proteinsku komponentu, dva mi se pitanja oko ovog jela definitivno nameću.

1. Koliko dugo dinstati kupus?
- ne da mi se da ta faza traje predugo, jer mi se to ne uklapa u koncepciju jednostavnih svakodnevnih obroka
- dakle pitam, što vi mislite koliko je dovoljno minimalno dinstati kupus da može proći pod kupus flekice

2. Što je dobar prilog kupus flekicama?
- jasno, ovo je malo naopako, jer zapravo su kupus flekice prilog
- e sad, faširanci su me pratili kroz djetinjstvo, ali oni mi se ne uklapaju u priču jednostavnosti
- dakle, jedna namirnica, proteinske provenijencije, koja bi baš dobro pasala, imate li vi ideju
- do sada ovdje objavljeni obroci ovog tipa su bili s bijelom piletinom, purećim odrescima, purećim i svinjskim faširancima, svinjskim lungićem, pršutom, ovčjim sirom, srdelama, oslićem, kuhanim i paniranim, i repovima kozica

Probat ću kupus dinstati 5, do najviše 10 minuta,
a na gornjoj fotki je moj trenutni izbor broj 1 za "prilog" ;)

Dodatno pitanje, ako izbor padne na repove kozica, koliko njima treba na tavici, minuta, dvije, tri, ... i opet, što bi po vama bio prihvatljivi minimum? Pretpostavka je da te kozice neću loviti kod Jabuke tako da im pričam viceve naših političara, ili medijskih magova, pa da čekam da se izvrnu od smijeha. Uzeti ću ih u nekom marketu, vjerojatno smrznute. E sad, možda je u ovome i odgovor. Što već piše na kutiji, pa tako i napraviti.


P.S. Društvene mreže nisu najbolje područje za edukaciju, no za druženje, tj. to je već bolja mogućnost, valjda bliže osnovnoj svrsi. Pa dobro, ako je to točno, hajde da komuniciramo. Fakat me zanima što mislite, neovisno što pretpostavljam da neću dobiti odgovore koje kao ištem. Više je to kao neki proces internog odlučivanja, zaključivanja i tako željenog pojednostavljenja svakodnevice, Naravno, uz egu tako potrebnu potvrdu onoga što ionako misli da je istina, što mi, nadam se, nećete odveć zamjeriti.


12.05.2021.
komentiraj (14)


<< Arhiva >>

JELOVNIK


NEDJELJA
- doručak: Guacamole namaz
- ručak: Junetina, tjestenina i ajvar
- užina: Jabuka
- večera: Sir i vrhnje, tost, povrće

SUBOTA
- doručak: Kruh i namaz od tune
- užina: Kupine
- ručak: Piletina, krumpir i mahune
- užina: Kivi
- večera: Gorgonzola, riža i shiitake

PETAK
- doručak: Šunka, kruh i jagode
- ručak: Piletina, noklice i povrće
- užina: Mandarine
- večera: Tuna i povrće

ČETVRTAK
- doručak: Pahuljice, jogurt i borovnice
- ručak: Srdela, grah i paprika
- užina: Kruška
- večera: Oslić, ljubičasti batat i luk

SRIJEDA
- doručak: Pecivo, trapist i maline
- ručak: Kunić, batat i raštika
- užina: Nektarina
- večera: Zečja jetra, noodlesi i pelati

UTORAK
- doručak: Pahuljice, kefir i kupine
- ručak: Pileća jetrica i pire krumpir
- užina: Breskva
- večera: Tuna, leća i paprika

PONEDJELJAK
- doručak: Srdele, povrće, pecivo
- užina: Borovnice
- ručak: Piletina, tjestenina i rajčica
- užina: Lubenica
- večera: Tuna, povrće i umak