2 dag špeka ... 110
2 dag tvrdog sira ... 80
5 dag jaja (1 kom.) ... 80
5 dag špageta ... 180
0,05 dl ulja ... 50
sol, papar, češnjak, bosiljak
- na malo ulja dinstaj češnjak i špek
- umiješaj jaje, ribani sir i začine
- dodaj ocijeđene kuhane špagete
- miješaj dok se jaje ne ispeče
Za kremastiju teksturu se može dodati i malo vode od kuhanja tjestenine. U originalu sigurno nisu išle ovako male količine, ali eto, što je, tu je. I ovako se nakupilo dosta kalorija. S obzirom na to da u ovom jelu nema povrća bilo bi zgodno servirati malo svježe ili kisele paprike, krastavaca, paradajza i slično.
Kao i kod mnogih tradicionalnih jela i ovdje ima cijeli niz "pravih" Carbonara, pa će je netko raditi s pancetom ili pršutom, ovčjim sirom, a možda dodati vrhnje ili čak i vino. Super je koristiti svježi bosiljak, ali poslužit će i sušeni, kao i kod većine ostalih jela u koja stavljamo sušene začine.
P.S.
Inercija ubija život i svodi ga na pustu mehaniku.