minus40kg - kalorijski restoran

* Špageti Carbonara ... 500 kcal


2 dag špeka ... 110
2 dag tvrdog sira ... 80
5 dag jaja (1 kom.) ... 80
5 dag špageta ... 180
0,05 dl ulja ... 50
sol, papar, češnjak, bosiljak

- na malo ulja dinstaj češnjak i špek
- umiješaj jaje, ribani sir i začine
- dodaj ocijeđene kuhane špagete
- miješaj dok se jaje ne ispeče

Za kremastiju teksturu se može dodati i malo vode od kuhanja tjestenine. U originalu sigurno nisu išle ovako male količine, ali eto, što je, tu je. I ovako se nakupilo dosta kalorija. S obzirom na to da u ovom jelu nema povrća bilo bi zgodno servirati malo svježe ili kisele paprike, krastavaca, paradajza i slično.

Kao i kod mnogih tradicionalnih jela i ovdje ima cijeli niz "pravih" Carbonara, pa će je netko raditi s pancetom ili pršutom, ovčjim sirom, a možda dodati vrhnje ili čak i vino. Super je koristiti svježi bosiljak, ali poslužit će i sušeni, kao i kod većine ostalih jela u koja stavljamo sušene začine.


P.S.
Inercija ubija život i svodi ga na pustu mehaniku.


11.05.2021.
komentiraj (17)


<< Arhiva >>

JELOVNIK


NEDJELJA
- doručak: Guacamole namaz
- ručak: Junetina, tjestenina i ajvar
- užina: Jabuka
- večera: Sir i vrhnje, tost, povrće

SUBOTA
- doručak: Kruh i namaz od tune
- užina: Kupine
- ručak: Piletina, krumpir i mahune
- užina: Kivi
- večera: Gorgonzola, riža i shiitake

PETAK
- doručak: Šunka, kruh i jagode
- ručak: Piletina, noklice i povrće
- užina: Mandarine
- večera: Tuna i povrće

ČETVRTAK
- doručak: Pahuljice, jogurt i borovnice
- ručak: Srdela, grah i paprika
- užina: Kruška
- večera: Oslić, ljubičasti batat i luk

SRIJEDA
- doručak: Pecivo, trapist i maline
- ručak: Kunić, batat i raštika
- užina: Nektarina
- večera: Zečja jetra, noodlesi i pelati

UTORAK
- doručak: Pahuljice, kefir i kupine
- ručak: Pileća jetrica i pire krumpir
- užina: Breskva
- večera: Tuna, leća i paprika

PONEDJELJAK
- doručak: Srdele, povrće, pecivo
- užina: Borovnice
- ručak: Piletina, tjestenina i rajčica
- užina: Lubenica
- večera: Tuna, povrće i umak