minus40kg - kalorijski restoran

* Orada, krumpir i rikula ... 690 kcal


20 dag orade iz uzgoja ... 340
20 dag krumpira ... 160
0,1 dl maslinovog ulja ... 90
5 dag rikule ... 10
0,1 dl bučinog ulja ... 90
sol, papar, aceto balsamico

- u pećnici ispeci ribu i krumpir
- serviraj uz salatu od rikule

Bijela riba je posna ... nekad bila, tj. divlja je,
ali ova iz uzgoja, podatnija je upravo zbog značajno veće količine masnoće.

orada ... kcal / 10 dag
divlja ... 80 (neki izvori navode i preko 100, ali 80 je realno)
uzgojena ... 170


P.S.Riba ribi grize rep, a čovjek dušu, tko zna zašto,
valjda je to ipak do neke slabosti u sebi.
Većina miješa dušu i ego, ali ...


09.05.2021.
komentiraj (16)


<< Arhiva >>

JELOVNIK


NEDJELJA
- doručak: Guacamole namaz
- ručak: Junetina, tjestenina i ajvar
- užina: Jabuka
- večera: Sir i vrhnje, tost, povrće

SUBOTA
- doručak: Kruh i namaz od tune
- užina: Kupine
- ručak: Piletina, krumpir i mahune
- užina: Kivi
- večera: Gorgonzola, riža i shiitake

PETAK
- doručak: Šunka, kruh i jagode
- ručak: Piletina, noklice i povrće
- užina: Mandarine
- večera: Tuna i povrće

ČETVRTAK
- doručak: Pahuljice, jogurt i borovnice
- ručak: Srdela, grah i paprika
- užina: Kruška
- večera: Oslić, ljubičasti batat i luk

SRIJEDA
- doručak: Pecivo, trapist i maline
- ručak: Kunić, batat i raštika
- užina: Nektarina
- večera: Zečja jetra, noodlesi i pelati

UTORAK
- doručak: Pahuljice, kefir i kupine
- ručak: Pileća jetrica i pire krumpir
- užina: Breskva
- večera: Tuna, leća i paprika

PONEDJELJAK
- doručak: Srdele, povrće, pecivo
- užina: Borovnice
- ručak: Piletina, tjestenina i rajčica
- užina: Lubenica
- večera: Tuna, povrće i umak