minus40kg - kalorijski restoran

* Lignje i francuska ... 310 kcal


10 dag lignji ... 80
10 dag francuske ... 140
0,1 l maslinovog ulja ... 90
sol, papar, češnjak, peršin, limun

- isprži lignje na maslinovom ulju i češnjaku
- serviraj uz francusku salatu

Kao prilog lignjama bi savršeno išli blitva i krumpir ili riža, ali ponekada se treba opustiti i dati si guštu hira, tj. komociji ili pak inerciji na volju, pod uvjetom da se baš ne pretjeruje.

Porcija je manekenska, a na slici je i manje ;)


P.S. Izbori naši svagdanji i 50 nijansi bijele. Na primjer, da bi blogu rekao da, nečem drugom moram reći ne, ali srećom, vrijedi i obrnuto. Naravno, između je bezbroj nijansi, tj. omjera, odnosa, kriterija, razloga, potreba, želja, ...


07.05.2021.
komentiraj (13)


<< Arhiva >>

JELOVNIK


NEDJELJA
- doručak: Guacamole namaz
- ručak: Junetina, tjestenina i ajvar
- užina: Jabuka
- večera: Sir i vrhnje, tost, povrće

SUBOTA
- doručak: Kruh i namaz od tune
- užina: Kupine
- ručak: Piletina, krumpir i mahune
- užina: Kivi
- večera: Gorgonzola, riža i shiitake

PETAK
- doručak: Šunka, kruh i jagode
- ručak: Piletina, noklice i povrće
- užina: Mandarine
- večera: Tuna i povrće

ČETVRTAK
- doručak: Pahuljice, jogurt i borovnice
- ručak: Srdela, grah i paprika
- užina: Kruška
- večera: Oslić, ljubičasti batat i luk

SRIJEDA
- doručak: Pecivo, trapist i maline
- ručak: Kunić, batat i raštika
- užina: Nektarina
- večera: Zečja jetra, noodlesi i pelati

UTORAK
- doručak: Pahuljice, kefir i kupine
- ručak: Pileća jetrica i pire krumpir
- užina: Breskva
- večera: Tuna, leća i paprika

PONEDJELJAK
- doručak: Srdele, povrće, pecivo
- užina: Borovnice
- ručak: Piletina, tjestenina i rajčica
- užina: Lubenica
- večera: Tuna, povrće i umak