minus40kg - kalorijski restoran

* Junetina, mladi luk i kruh ... 500 kcal


10 dag junećeg ramsteka (čisto meso) ... 240
5 dag raženog kruha ... 130
10 dag mladog luka ... 40
0,1 dl bučinog ulja ... 90
Vegeta, peršin, sol, papar, aceto balsamico

- stavi vruću vodu u ekspres lonac, začini Vegetom
- ubaci meso s kostima, kuhaj oko 40 minuta
- procijedi tekućinu, dodaj peršin
- serviraj kao samostalnu juhu
- očisti meso od kostiju, neka se ohladi
- dodaj mladi luk i začini kao salatu
- serviraj uz šnitu raženog kruha

Da je meso išlo u hladnu vodu juha bi mu uzela nešto više okusa, ali to nije bilo potrebno zbog kombinacije s Vegetom. Salata je začinjena klasično: sol, papar, aceto balsamico i bučino ulje. Meso je bilo mekano kao putar i sve skupa je bilo odlično ;)


P.S. Raznolikost je vrlo kompleksna forma ljepote, baš kao što je i ultimativna jednoobraznost smrt kreativnosti, iako uzorak zasebno gledan bio i najljepši.


05.05.2021.
komentiraj (13)


<< Arhiva >>

JELOVNIK


NEDJELJA
- doručak: Guacamole namaz
- ručak: Junetina, tjestenina i ajvar
- užina: Jabuka
- večera: Sir i vrhnje, tost, povrće

SUBOTA
- doručak: Kruh i namaz od tune
- užina: Kupine
- ručak: Piletina, krumpir i mahune
- užina: Kivi
- večera: Gorgonzola, riža i shiitake

PETAK
- doručak: Šunka, kruh i jagode
- ručak: Piletina, noklice i povrće
- užina: Mandarine
- večera: Tuna i povrće

ČETVRTAK
- doručak: Pahuljice, jogurt i borovnice
- ručak: Srdela, grah i paprika
- užina: Kruška
- večera: Oslić, ljubičasti batat i luk

SRIJEDA
- doručak: Pecivo, trapist i maline
- ručak: Kunić, batat i raštika
- užina: Nektarina
- večera: Zečja jetra, noodlesi i pelati

UTORAK
- doručak: Pahuljice, kefir i kupine
- ručak: Pileća jetrica i pire krumpir
- užina: Breskva
- večera: Tuna, leća i paprika

PONEDJELJAK
- doručak: Srdele, povrće, pecivo
- užina: Borovnice
- ručak: Piletina, tjestenina i rajčica
- užina: Lubenica
- večera: Tuna, povrće i umak