minus40kg - kalorijski restoran

* Kobasica, ričet (grah, ječam) i rajčica ... 500 kcal


5 dag kranjske kobasice ... 140
10 dag kuhanog graha ... 90
5 dag ječmene kaše ... 180
2 dl pasirane rajčice ... 40
0,05 dl suncokretovog ulja ... 50
Vegeta, češnjak, papar, list peršina


- ubaci u lonac kobasicu, grah i ječam, prelij vodom, začini
- kuhaj lagano 1 sat uz povremeno miješanje
- na ulju prodinstaj češnjak, dodaj pasiranu rajčicu
- kad zakipi umiješaj u ričet, završno začini
- ako treba za gustoću izmiksaj dio povrća

Naše tradicionalno prvomajsko jelo ;)


P.S.
Vrijedan radi puno, spretan dobro, a mudar pametno.
Radišan voli sam rad, a mudar rezultate.
Dakle, pametno i učinkovito,
dobra je kombinacija.


02.05.2021.
komentiraj (13)


<< Arhiva >>

JELOVNIK


NEDJELJA
- doručak: Guacamole namaz
- ručak: Junetina, tjestenina i ajvar
- užina: Jabuka
- večera: Sir i vrhnje, tost, povrće

SUBOTA
- doručak: Kruh i namaz od tune
- užina: Kupine
- ručak: Piletina, krumpir i mahune
- užina: Kivi
- večera: Gorgonzola, riža i shiitake

PETAK
- doručak: Šunka, kruh i jagode
- ručak: Piletina, noklice i povrće
- užina: Mandarine
- večera: Tuna i povrće

ČETVRTAK
- doručak: Pahuljice, jogurt i borovnice
- ručak: Srdela, grah i paprika
- užina: Kruška
- večera: Oslić, ljubičasti batat i luk

SRIJEDA
- doručak: Pecivo, trapist i maline
- ručak: Kunić, batat i raštika
- užina: Nektarina
- večera: Zečja jetra, noodlesi i pelati

UTORAK
- doručak: Pahuljice, kefir i kupine
- ručak: Pileća jetrica i pire krumpir
- užina: Breskva
- večera: Tuna, leća i paprika

PONEDJELJAK
- doručak: Srdele, povrće, pecivo
- užina: Borovnice
- ručak: Piletina, tjestenina i rajčica
- užina: Lubenica
- večera: Tuna, povrće i umak