minus40kg - kalorijski restoran

* Marinada od srdela i kruh ... 410 kcal


15 dag srdela ... 180
10 dag luka ... 30
0,1 dl maslinovog ulja ... 90
sol, papar, vinski ocat, lovorov list, ružmarin

5 dag raženog kruha ... 110

- ribu kratko ispeci na malo ulja
- dinstaj luk na malo ulja
- dodaj vodu, začini
- prokuhaj ribu

Marinada od srdela se također radi na sto "pravih" načina. Meni je ovaj sasvim u redu. Kad odstoji koji dan bude još bolja. Pasala bi krumpir salata umjesto kruha, ali kruh je zgodan zbog toća. Koliko će tko staviti octa ovisi kako voli. Ja obično stavim malo više. Nekada je riba prije prženja išla u brašno da se posuši, ali uz današnje tavice to nije nužno. Najbolje marinade su mi bile od srdela s gradela od vinove loze. Dio ribe bi pojeli odmah, a dio bi ostao za marinadu. Ah ta neka draga i davno prošla vremena kada sam imao volje nakon posla pripremiti roštilj. Uz ribu je nekako prirodno popiti i malo vina, ali marinada ga ne traži tako kao samo pečena riba. Kako god, sve je rjeđe pripremam i radim, a to mi je zapravo žao. Glavni problem je lijenost, uglavnom oko čišćenja ribe.


P.S. Ljudi zapravo vole nesavršenstvo, jer tako i za sebe osjećaju nešto više lufta. Savršeni su tako često naporni, prije svega zato što nam nabijaju komplekse. Dakle, iza posla, ne, ne idem učiti kineski, ili na jogu, idem dangubiti i družiti se na blogu, škicnuti čega ima po portalima, onda ću na brzaka smuljati neki obrok, popiti kavu, pa malo pogledati televiziju, i tako nekako u krug. Kada bude trebalo čistiti srdele, ili peći kruh, uvjerit ću se da nemam vremena ;)


27.04.2021.
komentiraj (14)


<< Arhiva >>

JELOVNIK


NEDJELJA
- doručak: Guacamole namaz
- ručak: Junetina, tjestenina i ajvar
- užina: Jabuka
- večera: Sir i vrhnje, tost, povrće

SUBOTA
- doručak: Kruh i namaz od tune
- užina: Kupine
- ručak: Piletina, krumpir i mahune
- užina: Kivi
- večera: Gorgonzola, riža i shiitake

PETAK
- doručak: Šunka, kruh i jagode
- ručak: Piletina, noklice i povrće
- užina: Mandarine
- večera: Tuna i povrće

ČETVRTAK
- doručak: Pahuljice, jogurt i borovnice
- ručak: Srdela, grah i paprika
- užina: Kruška
- večera: Oslić, ljubičasti batat i luk

SRIJEDA
- doručak: Pecivo, trapist i maline
- ručak: Kunić, batat i raštika
- užina: Nektarina
- večera: Zečja jetra, noodlesi i pelati

UTORAK
- doručak: Pahuljice, kefir i kupine
- ručak: Pileća jetrica i pire krumpir
- užina: Breskva
- večera: Tuna, leća i paprika

PONEDJELJAK
- doručak: Srdele, povrće, pecivo
- užina: Borovnice
- ručak: Piletina, tjestenina i rajčica
- užina: Lubenica
- večera: Tuna, povrće i umak