minus40kg - kalorijski restoran

* S od Stroganoffa ... 420 kcal


10 dag svinjskog buta ... 120
5 dag heljde ... 180
10 dag kiselih krastavaca ... 10
0,5 dl vrhnja za kuhanje, 20% m.m. ... 110
sol, papar, senf, kopar

- šnicl svinjskog buta nareži na trakice
- neka odleži bar koji sat u pacu od senfa
- dinstaj u temeljcu i vrhnju za kuhanje
- serviraj uz heljdu i kisele krastavce

Idući puta ću krastavce naribati i dodati u jelo.
Vrlo je vjerojatno da ću ipak raditi s kiselim vrhnjem.

A valjda ću koristiti i junetinu i gljive, meso prvo malo zapeći, ... ;)

P.S. Mona Lisa je original, ali i sve njene krivotvorine su također originali u određenom, tj. sasvim konkretnom kontekstu. Isto vrijedi za slike, jela, ljude, ...


22.04.2021.
komentiraj (13)


<< Arhiva >>

JELOVNIK


NEDJELJA
- doručak: Guacamole namaz
- ručak: Junetina, tjestenina i ajvar
- užina: Jabuka
- večera: Sir i vrhnje, tost, povrće

SUBOTA
- doručak: Kruh i namaz od tune
- užina: Kupine
- ručak: Piletina, krumpir i mahune
- užina: Kivi
- večera: Gorgonzola, riža i shiitake

PETAK
- doručak: Šunka, kruh i jagode
- ručak: Piletina, noklice i povrće
- užina: Mandarine
- večera: Tuna i povrće

ČETVRTAK
- doručak: Pahuljice, jogurt i borovnice
- ručak: Srdela, grah i paprika
- užina: Kruška
- večera: Oslić, ljubičasti batat i luk

SRIJEDA
- doručak: Pecivo, trapist i maline
- ručak: Kunić, batat i raštika
- užina: Nektarina
- večera: Zečja jetra, noodlesi i pelati

UTORAK
- doručak: Pahuljice, kefir i kupine
- ručak: Pileća jetrica i pire krumpir
- užina: Breskva
- večera: Tuna, leća i paprika

PONEDJELJAK
- doručak: Srdele, povrće, pecivo
- užina: Borovnice
- ručak: Piletina, tjestenina i rajčica
- užina: Lubenica
- večera: Tuna, povrće i umak