minus40kg - kalorijski restoran

* Ričet i junetina ... 460 kcal


10 dag junećeg buta ... 130
10 dag kuhanog graha ... 90
5 dag ječma ... 180
10 dag mrkve ... 40
10 dag sjeckane rajčice ... 20
sol, papar, koncentrat rajčice, peršin

- u ekspres loncu skuhaj meso, ječam i mrkvu
- ocijedi tekućinu i serviraj juhu kao predjelo
- dodaj nasjeckanu rajčicu i prokuhaj, začini

Ovo je zapravo jelo po šabloni variva iz prošlog posta, samo s manje tekućine. Jasno, da je začinjano suhom paprikom bio bi paprikaš, da je riba bio bi brudet, da je ... bio bi gulaš, perkelt, čobanac, pastirac, ... a s kobasicom bi bio prvomajski grah ;)

Možda ste primijetili, ovdje nema dodatne masnoće, što daje kalorijsku prihvatljivost.


P.S. Naziva za isto je ponekada bezbroj, ili bar više, ali tko značaj daje formi ne znači da je u formi, tako mi izvornog bureka od jabuka sa šećerom i prave dalmatinske pašticade od tuke :)))


18.04.2021.
komentiraj (14)


<< Arhiva >>

JELOVNIK


NEDJELJA
- doručak: Guacamole namaz
- ručak: Junetina, tjestenina i ajvar
- užina: Jabuka
- večera: Sir i vrhnje, tost, povrće

SUBOTA
- doručak: Kruh i namaz od tune
- užina: Kupine
- ručak: Piletina, krumpir i mahune
- užina: Kivi
- večera: Gorgonzola, riža i shiitake

PETAK
- doručak: Šunka, kruh i jagode
- ručak: Piletina, noklice i povrće
- užina: Mandarine
- večera: Tuna i povrće

ČETVRTAK
- doručak: Pahuljice, jogurt i borovnice
- ručak: Srdela, grah i paprika
- užina: Kruška
- večera: Oslić, ljubičasti batat i luk

SRIJEDA
- doručak: Pecivo, trapist i maline
- ručak: Kunić, batat i raštika
- užina: Nektarina
- večera: Zečja jetra, noodlesi i pelati

UTORAK
- doručak: Pahuljice, kefir i kupine
- ručak: Pileća jetrica i pire krumpir
- užina: Breskva
- večera: Tuna, leća i paprika

PONEDJELJAK
- doručak: Srdele, povrće, pecivo
- užina: Borovnice
- ručak: Piletina, tjestenina i rajčica
- užina: Lubenica
- večera: Tuna, povrće i umak