10 dag junećeg buta ... 130
10 dag kuhanog graha ... 90
5 dag ječma ... 180
10 dag mrkve ... 40
10 dag sjeckane rajčice ... 20
sol, papar, koncentrat rajčice, peršin
- u ekspres loncu skuhaj meso, ječam i mrkvu
- ocijedi tekućinu i serviraj juhu kao predjelo
- dodaj nasjeckanu rajčicu i prokuhaj, začini
Ovo je zapravo jelo po šabloni variva iz prošlog posta, samo s manje tekućine. Jasno, da je začinjano suhom paprikom bio bi paprikaš, da je riba bio bi brudet, da je ... bio bi gulaš, perkelt, čobanac, pastirac, ... a s kobasicom bi bio prvomajski grah ;)
Možda ste primijetili, ovdje nema dodatne masnoće, što daje kalorijsku prihvatljivost.
P.S. Naziva za isto je ponekada bezbroj, ili bar više, ali tko značaj daje formi ne znači da je u formi, tako mi izvornog bureka od jabuka sa šećerom i prave dalmatinske pašticade od tuke :)))