10 dag teletine od buta ... 110
5 dag integralne tjestenine ... 180
15 dag cvijeta brokule ... 30
0,1 dl vrhnja za kuhanje, 20% m.m. ... 110
sol, papar, češnjak, bosiljak

- ćevape ispeci na roštilju
- serviraj s integralnom tjesteninom
- prelij s umakom od kuhane brokule i vrhnja

* ako je tavica glumila grill, ubaci tjesteninu na masnoću od mesa

"Ćevapčići), bosanski nacionalni specijalitet sa roštilja i najpoznatiji bosanski brand u inostranstvu. Riječ je o malim valjušcima od mljevenog mesa, mahom teletine, sa dodatkom bijelog i crvenog luka, te različitih začina" ... bs wikipedija

Najčešće se nude oni od miješane svinjetine i junetine, ali ima puno kombinacija, od navodno izvornih čisto telećih, preko janjećih, pa do pilećih i purećih. Osobno, vegetarijanske ne uzimam kao ozbiljan izbor, ali tko zna, nikad ne reci nikad.

Somun, ajvar, luk, kajmak, dođe mu pod normalno, ali zašto ne i tjestenina s umakom od brokule.

Eto, šarolikost opcija je uistinu pravo bogatstvo, a izbor je uvijek samo naš ;)

P.S. Ćevapi od telećeg buta su krajnje suhi,
i nisu baš ono na što ste navikli u ćevabdžinicama,
mora da su u originalu koristili neki drugi komad mesa ;)

ponedjeljak, 30.11.2020.

komentiraj (0) * ispiši * # * Ćevapčići, tjestenina i umak od brokule ... 430 kcal

<< Arhiva >>