minus40kg - kalorijski restoran

* Leća, riža i kiselo zelje ... 490 kcal



15 dag leće ... 150
5 dag integralne riže ... 180
10 dag kiselog zelja ... 20
0,5 dl suncokretovog ulja ... 50
0,1 bučinog ulja ... 90
sol, papar, češnjak

- dinastaj kiselo zelje na češnjaku i ulju
- umiješaj kuhanu rižu i kuhanu leću
- prelij s malo bučinog ulja, začini

Na red je došlo i vegetarijansko jelo.
Vrlo jednostavno, a uz to zanimljivo i ukusno.
Nutritivno vrlo prihvatljivo, rekao bih malo za odmor.

To što neko jelo ne sadrži namirnice životinjskog porijekla
nikako ne znači da će automatski imati i manje kalorija, dapače ;)

Leća je jedna od češće korištenih namirnica azijskih zemalja.
Bogata je proteinima, vlaknima i željezom.
Vrlo je ukusna i podatna.

Kada želite da se pojedini okusi sljube
ostavite jelo da malo odstoji, i to pomiješano,
i najbolje da je poklopljeno da se ne ohladi previše.
Ako se i malo ohladi, moglo bi biti baš taman,
niti je mlako, niti ćete spržiti jezik ili usta.


06.11.2020.
komentiraj (7)


<< Arhiva >>

JELOVNIK


NEDJELJA
- doručak: Guacamole namaz
- ručak: Junetina, tjestenina i ajvar
- užina: Jabuka
- večera: Sir i vrhnje, tost, povrće

SUBOTA
- doručak: Kruh i namaz od tune
- užina: Kupine
- ručak: Piletina, krumpir i mahune
- užina: Kivi
- večera: Gorgonzola, riža i shiitake

PETAK
- doručak: Šunka, kruh i jagode
- ručak: Piletina, noklice i povrće
- užina: Mandarine
- večera: Tuna i povrće

ČETVRTAK
- doručak: Pahuljice, jogurt i borovnice
- ručak: Srdela, grah i paprika
- užina: Kruška
- večera: Oslić, ljubičasti batat i luk

SRIJEDA
- doručak: Pecivo, trapist i maline
- ručak: Kunić, batat i raštika
- užina: Nektarina
- večera: Zečja jetra, noodlesi i pelati

UTORAK
- doručak: Pahuljice, kefir i kupine
- ručak: Pileća jetrica i pire krumpir
- užina: Breskva
- večera: Tuna, leća i paprika

PONEDJELJAK
- doručak: Srdele, povrće, pecivo
- užina: Borovnice
- ručak: Piletina, tjestenina i rajčica
- užina: Lubenica
- večera: Tuna, povrće i umak