15 dag leće ... 150
5 dag integralne riže ... 180
10 dag kiselog zelja ... 20
0,5 dl suncokretovog ulja ... 50
0,1 bučinog ulja ... 90
sol, papar, češnjak
- dinastaj kiselo zelje na češnjaku i ulju
- umiješaj kuhanu rižu i kuhanu leću
- prelij s malo bučinog ulja, začini
Na red je došlo i vegetarijansko jelo.
Vrlo jednostavno, a uz to zanimljivo i ukusno.
Nutritivno vrlo prihvatljivo, rekao bih malo za odmor.
To što neko jelo ne sadrži namirnice životinjskog porijekla
nikako ne znači da će automatski imati i manje kalorija, dapače ;)
Leća je jedna od češće korištenih namirnica azijskih zemalja.
Bogata je proteinima, vlaknima i željezom.
Vrlo je ukusna i podatna.
Kada želite da se pojedini okusi sljube
ostavite jelo da malo odstoji, i to pomiješano,
i najbolje da je poklopljeno da se ne ohladi previše.
Ako se i malo ohladi, moglo bi biti baš taman,
niti je mlako, niti ćete spržiti jezik ili usta.