minus40kg - kalorijski restoran

* Krvavice, krumpir i kiselo zelje ... 450 kcal



5 dag krvavica ... 120
20 dag krumpira ... 160
15 dag kiselog zelja ... 30
0,15 dl suncokretovog ulja ... 140
sol, papar, ...

- dinstaj zelje na malo ulja, podlijevaj vodom
- ispeci krvavice u tavici na malo ulja, poklopi
- skuhaj krumpir, restaj ga na ulju od krvavica

Ovo restaj vjerojatno nije najbolji izraz, ali pretpostavljam da je jasno o čemu se tu radi.
Kalorije za krvavice su ovaj puta osjetno manje, jer baš tako piše na njima
Bile su s heljdom i čini mi se dosta krvi. Ove su iz marketa,
dakle ne neka domaća čarolija koji ljudi vole.
Mislim da se neki samo prave važni.

Kako god, klasika, i fino.

P.S.
Vjerujem da je raznolika i umjerena prehrana dobar princip,
a život u gradu zadnjih dana tjera na prečace, jer budimo ozbiljni,
gdje i kako bi ja radio svoje krvavice, pa da točno znam što je u njima.


05.11.2020.
komentiraj (2)


<< Arhiva >>

JELOVNIK


NEDJELJA
- doručak: Guacamole namaz
- ručak: Junetina, tjestenina i ajvar
- užina: Jabuka
- večera: Sir i vrhnje, tost, povrće

SUBOTA
- doručak: Kruh i namaz od tune
- užina: Kupine
- ručak: Piletina, krumpir i mahune
- užina: Kivi
- večera: Gorgonzola, riža i shiitake

PETAK
- doručak: Šunka, kruh i jagode
- ručak: Piletina, noklice i povrće
- užina: Mandarine
- večera: Tuna i povrće

ČETVRTAK
- doručak: Pahuljice, jogurt i borovnice
- ručak: Srdela, grah i paprika
- užina: Kruška
- večera: Oslić, ljubičasti batat i luk

SRIJEDA
- doručak: Pecivo, trapist i maline
- ručak: Kunić, batat i raštika
- užina: Nektarina
- večera: Zečja jetra, noodlesi i pelati

UTORAK
- doručak: Pahuljice, kefir i kupine
- ručak: Pileća jetrica i pire krumpir
- užina: Breskva
- večera: Tuna, leća i paprika

PONEDJELJAK
- doručak: Srdele, povrće, pecivo
- užina: Borovnice
- ručak: Piletina, tjestenina i rajčica
- užina: Lubenica
- večera: Tuna, povrće i umak