minus40kg - kalorijski restoran

* Lungić, krumpir i mrkva ... 480 kcal



10 dag svinjske pisanice ... 130
20 dag krumpira ... 160
20 dag mrkve ... 80
0,5 dl vrhnja za kuhanje, 20% m.m. ... 110
sol, papar, Vegeta, list estragona

- u ekspres lonac stavi meso i povrće, začini
- prelij s vrelom vodom, poklopi, kuhaj 20 min.
- od jednog dijela povrća i vrhnja samelji umak
- kod serviranja začini s malo lista estragona

Umak je mogao ići u ostatak tekućine, pa bi sve skupa bilo slično varivu,
ali htio sam probati baš ovako, a to znači da se juha jela za sebe,
a meso i povrće za sebe, tj. preliveno s povrtnim umakom.
Kuhano meso nije onako fino kao pečeno, ali je dobro.
Glavna prednost ovakve pripreme je kontrola kalorija.
Kada sam išao po placevima stalno sam imao svježe začine.
Sada su mi dobri i sušeni, a i Vegeta je nešto manje rijedak izbor.

P.S.
Eto, ništa nije savršeno, još je manje itko savršen, osim ako baš dobro laže.


04.11.2020.
komentiraj (2)


<< Arhiva >>

JELOVNIK


NEDJELJA
- doručak: Guacamole namaz
- ručak: Junetina, tjestenina i ajvar
- užina: Jabuka
- večera: Sir i vrhnje, tost, povrće

SUBOTA
- doručak: Kruh i namaz od tune
- užina: Kupine
- ručak: Piletina, krumpir i mahune
- užina: Kivi
- večera: Gorgonzola, riža i shiitake

PETAK
- doručak: Šunka, kruh i jagode
- ručak: Piletina, noklice i povrće
- užina: Mandarine
- večera: Tuna i povrće

ČETVRTAK
- doručak: Pahuljice, jogurt i borovnice
- ručak: Srdela, grah i paprika
- užina: Kruška
- večera: Oslić, ljubičasti batat i luk

SRIJEDA
- doručak: Pecivo, trapist i maline
- ručak: Kunić, batat i raštika
- užina: Nektarina
- večera: Zečja jetra, noodlesi i pelati

UTORAK
- doručak: Pahuljice, kefir i kupine
- ručak: Pileća jetrica i pire krumpir
- užina: Breskva
- večera: Tuna, leća i paprika

PONEDJELJAK
- doručak: Srdele, povrće, pecivo
- užina: Borovnice
- ručak: Piletina, tjestenina i rajčica
- užina: Lubenica
- večera: Tuna, povrće i umak