minus40kg - kalorijski restoran

* Sir, tjestenina i špinat ... 390 kcal



10 dag svježeg posnog sira ... 80
5 dag pirove tjestenine ... 180
10 dag špinata ... 20
0,5 dl vrhnja za kuhanje ... 110
sol, papar, češnjak, kopar

- otopi smrznuti špinat u tavici, dodaj češnjak i vrhnje
- skuhaj tjesteninu u slanoj vodi, ocijedi
- serviraj sa svježim sirom
- začini po volji

U pravilu, ovakva jela pred kraj potpuno pomiješam, ali činjenica je da su ovako u komponentama fotogeničnija, pa miješanje dođe odmah nakon foto sessiona. Za ovakvu pripremu je jedini uvjet tavica koja podnosi dinstanje bez dodatne masnoće. Eto, pretpostavimo da oni koji striktno paze na kalorije imaju i prikladnu opremu. Sretnici koji s tim nemaju brige, lako će to riješiti, dapače, špinat na maslacu, uz dodatke mlijeka, brašna, i sličnih kulinarskih začkoljica, ispasti će puno bolje, ali mene ovakav apsolutno zadovoljava. I masniji sir dati će punoću okusa, ovi posni su malo prazni, ali eto, ne može se imati i ovce i novce, uglavnom, valjda. Iskreno, nakon ovakvih jela se osjećam baš dobro. Nutritivno su savršena, ne sjednu mi teško na želudac, a i sasvim dostatno brzo su gotova. U principu, ovo je moj omiljeni tip večere ;)


05.06.2020.
komentiraj (2)


<< Arhiva >>

JELOVNIK


NEDJELJA
- doručak: Guacamole namaz
- ručak: Junetina, tjestenina i ajvar
- užina: Jabuka
- večera: Sir i vrhnje, tost, povrće

SUBOTA
- doručak: Kruh i namaz od tune
- užina: Kupine
- ručak: Piletina, krumpir i mahune
- užina: Kivi
- večera: Gorgonzola, riža i shiitake

PETAK
- doručak: Šunka, kruh i jagode
- ručak: Piletina, noklice i povrće
- užina: Mandarine
- večera: Tuna i povrće

ČETVRTAK
- doručak: Pahuljice, jogurt i borovnice
- ručak: Srdela, grah i paprika
- užina: Kruška
- večera: Oslić, ljubičasti batat i luk

SRIJEDA
- doručak: Pecivo, trapist i maline
- ručak: Kunić, batat i raštika
- užina: Nektarina
- večera: Zečja jetra, noodlesi i pelati

UTORAK
- doručak: Pahuljice, kefir i kupine
- ručak: Pileća jetrica i pire krumpir
- užina: Breskva
- večera: Tuna, leća i paprika

PONEDJELJAK
- doručak: Srdele, povrće, pecivo
- užina: Borovnice
- ručak: Piletina, tjestenina i rajčica
- užina: Lubenica
- večera: Tuna, povrće i umak