minus40kg - kalorijski restoran

* Grčki jogurt ... 70 kcal / 10 dag


5 dag pileće šunke ... 60
5 dad kruha sa zrnevljem ... 140
5 dag mini rajčica ... 20
5 dag ukiseljene bamije ... 10
1 dl grčkog jogurta ... 70
0,1 dl bučinog ulja ... 90
tucana crvena ljuta paprika
... 390 kcal

* grčki jogurt:
kcal ... 70
masti ... 2
proteini ... 8,5
ugljikohidrati ... 4,5
sol ... 0,28

* nalik grčkom jogurtu:
kcal ... 125
masti ... 9,7
proteini ... 5,7
ugljikohidrati ... 3,8
sol ... 0,15

Siguran sam da lakoćom uočavate razlike ;)

Grčki tip jogurta je najčešće navlakuša u osnovnom smislu, ali na to smo navikli, i nije sve baš tako crno kako možda nekome izgleda. Tehnologija proizvodnje pravog grčkog jogurta i ovih zamjenskih je bitno drugačija. Što se okusa tiče, jasno, masnije je većini podatnije. Osobno, ako mogu birati, ne dvojim, uzimam i jedan i drugi, samo pomalo ;)

O ostalom s tanjura. Ovdje se radi o lijepo izbalansiranom obroku u formi hladne salate, što je vrlo praktičan izbor za večeru.

Neki bi vjerojatno prije očekivali maslinovo ulje, ili čak nikakvo, nego bučino, ali neću se trošiti na pravdanje uključivanja bučinog ulja u svakodnevnu prehranu. Tko misli da je u redu, ima izbor, baš kao i oni koji misle da nije.

Bamija je nešto rjeđa na našem tržištu, i istina je da je specifična. Ovako ukiseljena, neće se svidjeti mnogima, ali i opet, tko fura raznolikost vjerujem da će je rado prihvatiti, bar povremeno.

Kao i već puno puta do sada, nećemo raspravljati da li bi ovdje bolje išle masline ili paprika. Jednostavno, imao sam ovo, pa sam složio baš ovakvu večeru i to je sve. Tko ima drugo, ili želi drugo, složit će kako njemu paše i tu se fakat nema što raspravljati.

P.S. Na konto sintagme "o ukusima se ne raspravlja", onima koji teže shvaćaju mogu samo poručiti: nije problem nešto doživljavati ovako ili onako, problem je kada se one drugačije omalovažava i vrijeđa, ali dodatno, uistinu je bezbroj puta potvrđena istina da sa svakim ne treba raspravljati, s nekima čak i ni o čemu. E sad, kada si mazohistički raspoložen, onda samo daj. Mene skoro da je prošlo u potpunosti :)))


20.02.2020.
komentiraj (3)


<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>