minus40kg - kalorijski restoran

* Sir, zobene pahuljice, jogurt, maline i đumbir ... 370 kcal



5 dag svježeg kravljeg posnog sira
5 dag krupnih zobenih pahuljica
2 dl jogurta, 1,3% m.m.
10 dag malina
đumbir

Najveći problem u dijabetičkoj dijeti je doručak. Jasno, uvjetno rečeno problem, jer ako zanemarimo gastronomsku komponentu, samo slaganje namirnica po šabloni, ne može biti neki izazov. Ali eto, kod pahuljica, s kojom namirnicom ih kombinirati iz skupine mesa i zamjena? Jajima, pilećom salamom, tunom, ... jasno da ne. Jedini izbor među standardnim namirnicama koji sam pronašao je svježi kravlji sir. I da, može to zajedno, malo nategnuto, ali ide.

Đumbir je ovdje svjesno prihvaćen odmak, ne zato što je đumbir, no stoga što je kandirani, pa bi ga zapravo trebalo preskočiti, ali s druge strane, nevjerojatno je koliko je ovom obroku dao okusnog sadržaja. Bilo bi još bolje da sam ga nekako usitnio, ali dobro, neka nešto ostane i za drugi puta.

Nije teško zaključiti da vas to što pišem i ne zanima osobito. Vi već znate što su vaši izbori, i hvala bogu sasvim mali broj vas ima probleme moje vrste. Dakle, nije ovo obrok složen da impresionira svojom maštovitošću i ljepotom, no puko preživljavanje. U kontekstu komentara koje dobivam, ne osjećam više potrebu na njih odgovarati. Znam, koga briga, ali ponavljam, valjda sebi, bogu hvala da vam ovo ne treba i da ćete u pahuljice dodati med, šećer, grožđice ili ribanu čokoladu, to je super. Uživajte ;)


03.06.2018.
komentiraj (11)


<< Arhiva >>