15 dag svježeg kravljeg posnog sira
10 dag kuhanog kukuruza
10 dag kelja
0,1 dl maslinovog ulja
sol, papar
- pirjaj kelj, na kraju dodaj sir
Originalna zamisao je bila napraviti ovo jelo s Mozzarellom, pa kako neobično volim svježi kravlji sir, probao sam ovako, ali moram priznati da nije ispalo baš onako dobro kako sam se nadao. Tu mislim isključivo na gastronomsku komponentu. S nutritivne strane, svježi kravlji sir, k tome još i posni, vrlo je superiorna namirnica u dijetalnoj prehrani. I nemojte se čuditi za kukuruz. Kada otvorim konzervu od 24 dag neto, a jedem otprilike oko 8 dag po obroku, iako najčešće pišem 10, pa eto, bude za bar tri obroka, jer neke podijelim i na dva puta. Koliko se trošim, više mi i ne treba, a koliko sam zaslužio, i manje bi bilo taman. Dobro, sada malo pretjerujem, ali vjerujem da ste shvatili poantu ;)
P.S. Kome se sve čini slično, u redu, pa i je, jer kao što sam bezbroj puta naglasio, ovo nije reprezentativna prehrana, no skroz obična, ona svakodnevna, pa tko voli, lako i ponovi, a tko neće, široko mu polje, tj. da, ima mjesta za
sve, ili
... :)))