minus40kg - kalorijski restoran

* Oslić, riža i prokulice ... 490 kcal


20 dag filea oslića
5 dag integralne riže
20 dag prokulica
0,1 dl maslinovog ulja
sol, kopar, provansalske trave


- ribu ispeci, rižu i prokulice skuhaj

Bolje biti u dobrom društvu nego ne

Ovo je jelo trebalo biti napravljeno po matrici ->Lešo bijela riba, riža i povrće
gdje bi se riba zapravo marinirala, ali eto, ne radim ja sve za sebe, i ja sam, pa ponekada moram popustiti pod pritiscima.


Integralna riža

Iako je sirova lagano smećkasta, malo sam sumnjičav prema integritetu ove navodno integralne riže koja je na kraju skroz bijela i kuha se samo 14 min., ali eto, kada nam već trgovci i proizvođači mogu raditi što hoće, malo potencijalne muljaže oko riže valjda me neće ubiti, tj. ne preostaje mi drugo nego se malo opustiti, i malo dublje zavući ruku u džep, s nadom da ipak vrijedi. Inače, ima i neka spika da je integralna riža zapravo veći otrov od bijele glazirane, jer u sjemenoj aleuronskoj opni ima više nezgodnih kemikalija iz uzgoja, pa ti znaj što ti je činiti. Kako god, integralna ima niži glikemijski indeks i to mi je trenutno dosta važno, pa je upravo ona moj prvi i uglavnom jedini izbor zadnjih godina.


Riblji petak

Kod većine je uobičajeno da se ribe sjete petkom i svetkom. Kod mene to srećom nije tako, pa riba često bude i u petak, ali i ostale dana, i to nerijetko više njih, pa i za redom, pogotovo kada se marinira. To sam zapravo htio s ovim oslićem, ali eto, ispalo je malo ovako, i malo onako.


Za neki idući dan

U pravilu, nemoguće je kupiti namirnice za porciju ili dvije, pa treba smisliti kako to optimalno riješiti. Ostatak oslića sam potopio vodom i vinskim octom, i tako je ostao u frižideru do idući dan, kada sam ga zajedno s viškom riže i prokulica podgrijao na woku. To što zovem viškom je zapravo svjesno napravljena porcija za idući dan. Jasno, nije ovo ono što zovem pravom marinadom, skoro pa ni blizu, ali nije ni loše, dapače, a i nije da nije kiselo.


P.S. Planiranje nije romantično, ali je svrhovito!


09.12.2017.
komentiraj (12)


<< Arhiva >>