minus40kg - kalorijski restoran

* Doručak: Pileća prsa, tost, kefir i kruška … 370 kcal


10 dag pilećih prsa u ovitku
5 dag tosta, integralnog
2,5 dl kefira, 0,9% m.m.
svježi kopar
+ 10 dag kruške


matrica: dijabetička dijeta 1300 kcal
doručak: naresci + kruh + mliječno + voće

Odličan doručak, blagih i skladnih okusa i teksture. Dobra kruška je nutritivno centralni dio, dok je svježi kopar točka na i gastronomskog doživljaja preostalog dijela ovog obroka. Ljepota jednostavnosti nije strana onima koji su siti tako sveprisutnog obilja, koje se prečesto svodi tek na privlačnu formu.

Tost u principu ne pečem, nego ga jedem ovako kako i dolazi, pa mi paše staviti malo mliječnoga (kefir, jogurt, acidofil, probiotik, ...) na njega, tek toliko da ubije suhoću..

Jasno, voće, kao i ostale komponente, fleksibilne su uz poštivanje osnovne matrice, pa je tako i ovdje već bilo sličnih uradaka.



* Doručak


Doručak je medijski zanemaren obrok. Nema ga na naslovnicama i o njemu se ne raspravlja puno, kamoli u detalje. Slava ostaje za pijetla u vinu, hobotnicu pod pekom, gulaš od divljači, patku u medu, jastoga, šparoge, šafran, … i jasno, svim mogućim slasticama, koje su na posebnom pijedestalu. Ali eto, doručka ni za lijek. Da je osjetljiv na osobnoj razini, sigurno bi se uvrijedio, jer svi znamo da je to najvažniji obrok ;)

P.S. Na odlaske i dolaske, očekivanja, želje, ... nema se smisla pretjerano osvrtati. Danas je ovako, sutra, tko zna. Kako god, biramo što jedemo, kao i kada,koliko i s kim, valjda.


02.12.2017.
komentiraj (17)


<< Arhiva >>