minus40kg - kalorijski restoran

* Skuša, batat i tikvica ... 430 kcal

10 dag fileta skuše
15 dag batata
15 dag tikvice
0,1 dl maslinovog ulja
sol, papar, peršin

- naribaj povrće, dinstaj na maslinovom ulju
- na gril tavici ispeci filete skuše iz konzerve
... ne, ne, i NE!

Nutritivno, odlično, gastronomski, katastrofa ;)

+ ... neću navoditi voće,
jer ovaj obrok to uistinu ne zaslužuje,
za razliku od zaborava, ili tako već neke utjehe,
što ću eto, s veseljem ovjekovječiti :)))

Matrica: Zaboravi!

Nutritivno: 9
Jednostavno: 8
Gastronomski: 0

Slatki krumpir, grka tikvica, izrazito neprivlačan miris i neprirodan okus konzervirane ribe koja je dodatno pečena na gril tavici. Tko je probao, znat će o čemu govorim, tko nije, ako uči iz tuđih grešaka, i neće.

Gastronomski skroz promašen obrok, ali s druge strane, nutritivno, i više nego prihvatljivo, pa ti vidi što ti je važno, a što pak ne. Svejedno, ovo neću ponavljati, s razlogom.


P.S. Nadam se da je evidentno da se ovaj blog bavi svakodnevnom prehranom, pa zato mnoga jela nisu reprezentativna, a kamoli samoreklamirajuća, dapače, bude i ovakvih popriličnih promašaja, ali i opet ponavljam: "Naglasak je na nutritivnoj prihvatljivosti, umjerenosti i raznolikosti!", a prvo do toga je želja da sve bude što kvalitetnije i da se u kuhinji provede što manje vremena. Onima koji imaju volje i vremena raditi svoj kruh, njoke, ... filetirati svoju skušu, ... uzgajati svoje tikvice, batat, poriluk, ... svako dobro i da sam sklon zavisti to bi bio odličan razlog za nju, ali eto, tako je kako već je.


21.05.2017.
komentiraj (8)


<< Arhiva >>