minus40kg - kalorijski restoran

* "Peka": But, krumpir i mladi luk … kalorije: 472




15 dag svinjetine od buta (124 kcal / 10 dag … 186 kcal)
20 dag krumpira (79 kcal / 10 dag … 158 kcal)
10 dag mladog luka (38 kcal / 10 dag … 38 kcal)
0,1 dl maslinovog ulja (900 kcal / 10 dag … 90 kcal)
sol, papar, čili

- usitni, posoli, peci u pećnici 40 minuta na 200 st.



plan a) umjesto svinjskog buta koristi teletinu, janjetinu, a tko voli može staviti i svježeg jadranskog jastoga, hobotnicu, … ili taman ulovljenu zlatnu Gacku pastrvu, naravno, sve ide pod pravu peku od gusa koju pokrijemo dobrodržećim ugljenim žarom, završno, serviraj uz par kapi dobrog vina, ako je nekome Château Cheval iz 1947 malo skup može proći i Montrachet iz 1978

plan b) sve odradi u pećnici koristeći vatrostalnu posudu i namirnice koje su navedene

Bio sam gost u pećnici, pa nisam koristio vatrostalnu kako sam planirao. Svoju sam porciju stavio u malu pliticu i poklopio zgužvanom aluminijskom folijom, koju sam maknuo pod kraj pečenja. Ispod sam stavio papir za pečenje. Sve sam tek lagano pošpricao maslinovim uljem iz spreja. Kod serviranja sam povrće prelio čepom standardnog maslinovog ulja. Nije mi ovo baš najbolje uspjelo upravo zato što se nisam držao plana. Krumpir je bio odličan, a zeleni dio luka posušen, baš kao i meso. Gastronomski je malo podbacio, ali nutritivno sasvim korektan obrok.




P.S. Jelo prezentirano u postu je bilo na stolu jučer, ova hobotnica danas. Ostaci nesretne hobotnice će biti i sutra, ali na salatu. Svejedno, neće dobiti svoj post, jer nije ispunila makar minimalna očekivanja. Jasno vam je da ne mogu grditi kuharicu, pa ću reći da sam nabavio lošu hobotnicu. Eto, desi se.


25.03.2015.
komentiraj (11)


<< Arhiva >>

JELOVNIK


NEDJELJA
- doručak: Guacamole namaz
- ručak: Junetina, tjestenina i ajvar
- užina: Jabuka
- večera: Sir i vrhnje, tost, povrće

SUBOTA
- doručak: Kruh i namaz od tune
- užina: Kupine
- ručak: Piletina, krumpir i mahune
- užina: Kivi
- večera: Gorgonzola, riža i shiitake

PETAK
- doručak: Šunka, kruh i jagode
- ručak: Piletina, noklice i povrće
- užina: Mandarine
- večera: Tuna i povrće

ČETVRTAK
- doručak: Pahuljice, jogurt i borovnice
- ručak: Srdela, grah i paprika
- užina: Kruška
- večera: Oslić, ljubičasti batat i luk

SRIJEDA
- doručak: Pecivo, trapist i maline
- ručak: Kunić, batat i raštika
- užina: Nektarina
- večera: Zečja jetra, noodlesi i pelati

UTORAK
- doručak: Pahuljice, kefir i kupine
- ručak: Pileća jetrica i pire krumpir
- užina: Breskva
- večera: Tuna, leća i paprika

PONEDJELJAK
- doručak: Srdele, povrće, pecivo
- užina: Borovnice
- ručak: Piletina, tjestenina i rajčica
- užina: Lubenica
- večera: Tuna, povrće i umak