| | | * Lešo lungić, slanutak i brokula
10 | dag | lungića | 120 | 120 | 10 | dag | slanutka | 120 | 120 | 20 | dag | brokule | 30 | 60 | 0,2 | dl | maslinovog ulja | 900 | 180 |
| | | sol, papar, lovor, list celera | | 480 |
- kuhaj narezani lungić pola sata u ekspres loncu, u slanoj vodi, dodaj lovor - otpari, otklopi, dodaj brokulu i peršin, zapapri, kuhaj još 10 minuta - ocijedi meso i povrće, kod serviranja prelij maslinovim uljem
Meso je ispalo malo suho, ali meko, eto, takvo kakvo već i je. Cijela kombinacija je odlična. Naravno, gledano u okvirima koje sam si zadao. Lungić pečen na masti, pa premazan kajmakom, predstavlja neku sasvim drugu vrstu kulinarskog zadovoljstva, ali to me trenutno ne zanima.
Napomena: Želiš li bolju juhu meso stavi u hladnu vodu, ako je pak naglasak na podatnijem mesu, stavi ga u vrelu, i nemoj ga prethodno soliti. | | |