minus40kg - kalorijski restoran

* Varivo od piletine, prokulica, mrkve, krumpira, mladog luka i milerama ... 440 kcal


10 dag pilećih prsa (110 kcal / 10 dag)
10 dag krumpira (80 kcal / 10 dag)
25 dag prokulica, mrkve i mladog luka (40 kcal / 10 dag)
0,5 dl milerama, 21% m.m. (210 kcal / 10 dag)
0,05 dl maslinovog ulja (900 kcal / 10 dag)
sol, peršin

- nareži piletinu, posoli, krumpir oguli i nareži na kockice
- na maslinovom ulju kratko dinstaj meso, mrkvu i mladi luk (10 min.)
- dodaj vodu, prokulice i krumpir, posoli, kuhaj sve pola sata, dodaj peršin
- dio povrća samelji u blenderu, vrati u lonac, kada zakipi dodaj mileram i promiješaj

Kažu mudri da je mudro poslušati mudre, pa onda i jesam ;)

Osnovna šablona variva:
Meso i povrće skuhaj, pa pogusti dijelom mljevenog povrća i vrhnjem!

Nije presudno, ali uvodno dinstanje mesa i povrća koje je nešto čvršće se pokazalo dobrim. Donijelo je malo masnoće više, ali osnovne granice nisu pređene. Mladi luk je posebnost ovog jela. Nisam ga do sada ovako koristio. Lijepo je obogatio okus. Krumpir je vrlo povoljan za dobiti malo dodatne gustoće u ovakvim varivima.





Žena si je priuštila juhu od paradajza s noklicama. Ispala joj je odlično. Ponekada mi je žao što i ona ne piše blog. U moj se njena jela ne uklapaju baš najbolje.


16.04.2014.
komentiraj (6)


<< Arhiva >>

JELOVNIK


NEDJELJA
- doručak: Guacamole namaz
- ručak: Junetina, tjestenina i ajvar
- užina: Jabuka
- večera: Sir i vrhnje, tost, povrće

SUBOTA
- doručak: Kruh i namaz od tune
- užina: Kupine
- ručak: Piletina, krumpir i mahune
- užina: Kivi
- večera: Gorgonzola, riža i shiitake

PETAK
- doručak: Šunka, kruh i jagode
- ručak: Piletina, noklice i povrće
- užina: Mandarine
- večera: Tuna i povrće

ČETVRTAK
- doručak: Pahuljice, jogurt i borovnice
- ručak: Srdela, grah i paprika
- užina: Kruška
- večera: Oslić, ljubičasti batat i luk

SRIJEDA
- doručak: Pecivo, trapist i maline
- ručak: Kunić, batat i raštika
- užina: Nektarina
- večera: Zečja jetra, noodlesi i pelati

UTORAK
- doručak: Pahuljice, kefir i kupine
- ručak: Pileća jetrica i pire krumpir
- užina: Breskva
- večera: Tuna, leća i paprika

PONEDJELJAK
- doručak: Srdele, povrće, pecivo
- užina: Borovnice
- ručak: Piletina, tjestenina i rajčica
- užina: Lubenica
- večera: Tuna, povrće i umak