Mihael Budrović

ponedjeljak, 22.10.2007.

A ŠTO VI MISLITE O ZAJEDNIČKOJ VLADI HDZ-a i SDP-a?

Naravno, ovo pitanje je samo jedno od mnogih prognoza naših novinara o post-izbornim koalicijama hrvatskih političkih stranaka (jer očito je da samo jedna stranka neće moći formirati vladu), ali o ovoj temi svoj komentar su dali i neki naši istaknuti političari, ponajprije predsjednik HSP-a Anto Đapić koji je, nakon sukoba sa Sanaderom počeo sa verbalnim napadima na sve relevantne hrvatske političare, njihove stranke i programe, skupljajući tako jeftine političke bodove niskim udarcima.
Iako bi u teoriji ideološki bilo neprihvatljivo stvaranje koalicije između stranaka lijevog i desnog centra, mislim kako bi, u praksi takva vlada koja bi bila sastavljena od samih stručnjaka mogla puno pomoći malom hrvatskom čovjeku, mogla bi ubrzat rast gospodarstva i sigurno je da bi uz takvu vladu, vladu nacionalnog jedinstva profitirala hrvatska vanjska politika i tako bi Hrvatska ojačala svoju poziciju za ulazak u Nato-savez i Europsku Uniju.
Za formiranje takve vlade, nužno bi bilo usklađivanje programa i precizno određivanje ciljeva, kao i političkih stavova, ponajprije dogovaranje o pitanjima vanjske politike. Kako bi ta vlada izgledala? Prema mom mišljenju sigurno bi bilo najbolje kad bi premijer ostao dr. Ivo Sanader, smatram da je on jedini hrvatski političar u ovom trenutku koji ima osobine pravog lidera, velikog vođe(nemojte me ovdje krivo shvatit) jedne države i jednog naroda. Znači premijersku stolicu bi dobio HDZ, a onda bi ( s obzirom da će HDZ dobiti tek nekoliko saborskih mandata više od SDP-a) ostale važne funkcije trebale pripast SDP-u. Možda bi bilo najbolje kad bi predsjednik socijal-demokrata Zoran Milanović dobio mjesto predsjednika Sabora (pa i sam je izjavio da ima afinitete prema Saboru), a premijerski kandidat Ljubo Jurčić mjesto ministra gospodarstva, jer on i nije ništa drugo nego tek dobar ekonomski stručnjak koji nema ni liderske sposobnosti ni karizmu da bude na čelu neke ozbiljne vlade. Sdp bi mogao i dobiti i mjesto potpredsjednika vlade, možda najbolje kad bi to mjesto zauzela Željka Antunović.
Misliom da ove ideje uopće nisu ni lude, ni neostvarive, a i uvjeren sam da bi to koristilo hrvatskim građanima.A ŠTO VI MISLITE? komentirajte...

22.10.2007. u 14:29 • 1 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  listopad, 2007 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Srpanj 2008 (2)
Veljača 2008 (6)
Siječanj 2008 (11)
Prosinac 2007 (12)
Studeni 2007 (9)
Listopad 2007 (9)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

moj osvrt na..........

Linkovi

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Forum.hr
Monitor.hr


free counter