Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mihaelbudrovic

Marketing

A ŠTO VI MISLITE O ZAJEDNIČKOJ VLADI HDZ-a i SDP-a?

Naravno, ovo pitanje je samo jedno od mnogih prognoza naših novinara o post-izbornim koalicijama hrvatskih političkih stranaka (jer očito je da samo jedna stranka neće moći formirati vladu), ali o ovoj temi svoj komentar su dali i neki naši istaknuti političari, ponajprije predsjednik HSP-a Anto Đapić koji je, nakon sukoba sa Sanaderom počeo sa verbalnim napadima na sve relevantne hrvatske političare, njihove stranke i programe, skupljajući tako jeftine političke bodove niskim udarcima.
Iako bi u teoriji ideološki bilo neprihvatljivo stvaranje koalicije između stranaka lijevog i desnog centra, mislim kako bi, u praksi takva vlada koja bi bila sastavljena od samih stručnjaka mogla puno pomoći malom hrvatskom čovjeku, mogla bi ubrzat rast gospodarstva i sigurno je da bi uz takvu vladu, vladu nacionalnog jedinstva profitirala hrvatska vanjska politika i tako bi Hrvatska ojačala svoju poziciju za ulazak u Nato-savez i Europsku Uniju.
Za formiranje takve vlade, nužno bi bilo usklađivanje programa i precizno određivanje ciljeva, kao i političkih stavova, ponajprije dogovaranje o pitanjima vanjske politike. Kako bi ta vlada izgledala? Prema mom mišljenju sigurno bi bilo najbolje kad bi premijer ostao dr. Ivo Sanader, smatram da je on jedini hrvatski političar u ovom trenutku koji ima osobine pravog lidera, velikog vođe(nemojte me ovdje krivo shvatit) jedne države i jednog naroda. Znači premijersku stolicu bi dobio HDZ, a onda bi ( s obzirom da će HDZ dobiti tek nekoliko saborskih mandata više od SDP-a) ostale važne funkcije trebale pripast SDP-u. Možda bi bilo najbolje kad bi predsjednik socijal-demokrata Zoran Milanović dobio mjesto predsjednika Sabora (pa i sam je izjavio da ima afinitete prema Saboru), a premijerski kandidat Ljubo Jurčić mjesto ministra gospodarstva, jer on i nije ništa drugo nego tek dobar ekonomski stručnjak koji nema ni liderske sposobnosti ni karizmu da bude na čelu neke ozbiljne vlade. Sdp bi mogao i dobiti i mjesto potpredsjednika vlade, možda najbolje kad bi to mjesto zauzela Željka Antunović.
Misliom da ove ideje uopće nisu ni lude, ni neostvarive, a i uvjeren sam da bi to koristilo hrvatskim građanima.A ŠTO VI MISLITE? komentirajte...

Post je objavljen 22.10.2007. u 14:29 sati.