subota, 31.05.2008.

Vinjete


vratiću se dalmacijo tebi (moš si mislit)


Pitao me je nedavno šef kaj velim na slovenske vinjete..

Pa, velim ja njemu, mislim da bi mi kao jedna prava ponosna nacija trebali janezima omogućiti besplatan put kroz Hrvatsku i besplatne polupansione na Jadranu, kako bi im izrazili zahvalnost kaj možemo kupit polugodišnje vinjete, a ne samo godišnje, dok prolazimo kroz ogromna prostranstva zelene dežele!

I još sam dometnuo kao zaključak: nema na svijetu tolko guzica kolko ima hrvata da se zavuku u njih!

- 16:27 - Komentari (2) - Isprintaj - #

četvrtak, 29.05.2008.

Molba


solo brijač


Znao sam da sam trebao ostati anoniman na ovom blogu (ah, ni ženi nemrem više vjerovat?!!).. Pisao sam i brisao ovaj post već pet-šest puta.. Uvijek se sjetim da će netko ko me zna i čita biti s nečime povrijeđen..

Uglavnom, molim sve one koji mi duguju lovu da mi ju VRATE pod HITNO, kako bi se i dalje nastavio debljati vozeći se nakon posla doma, a ne više hodati uzbrdo sa ruksakom i laptopom ko neki sportski nastrojeni slovenac!!!
Fala!

- 12:51 - Komentari (5) - Isprintaj - #

srijeda, 28.05.2008.

Ma nabijem ti opanak...


drniški dimnjak


Probudio sam se jučer rano ujutro, popio kavu i krenuo na posao. Na putu sam slušao radio i (nažalost) čuo štiklu koja mi do kraja dana nije izašla iz glave.. Volio bi svašta izgovoriti o toj severini ali do sad sam se trudio da ne pičkaram puno, pa neću ni sad...

- 06:03 - Komentari (5) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 26.05.2008.

Neizostavni drug: dva stakalca i komad žice


u dalekom svijetu


Došlo je vrijeme da promjenim sunčane naočale..

Stvarno sam se trudio ne bit peechkica koja mjenja očale češće nego čarape i čekao sam više od 6 godina da ove dostojno umru prije nego ih zamjenim sa nekim novim i mlađim... Naočalama, ne?!!

Kaj sam sve poduzeo? Ovak, nakon tjedan dana sam ih bacio na betoniranu plažu gdje su na staklima (naravno) prosklizale nekih desetak metara.. Jedva zamjetna ogrebotina. Onda sam ih pod normalno ostavljao na sicu od auta i isto tak redovno sjedao na njih.. Svaki put ih rukama izravnam. Nakon nekih par mjeseci poispadali su mi šarafići, a s njima i staklo.. Nađem šarafiće , vratim staklo, nabacim malo ohohoho ljepila i drži još i danas. Desno staklo je samoinicijativno počelo iskakati, pa sam se izvještio jednim pokretom ruke samo ga uvaljat nazad i opet su ko nove..

Uglavnom, te naočale su neuništive (definitivno konkuriraju terminatorovoj ruci koja vodi svoj život nakon odumiranja ostatka tijela). Ogulila im se boja sa okvira, stakla su tolko izgrebana da moram stalno pomicati glavu i ciljati čisti pogled između dvije recke, a onaj dio kaj stoji na nosu je direktni dokaz kolko puta su bile spigane i izravnate..

Unatoč svim navedenim nedostacima, te iste naočale su mi jaaako drage, ali su mi počele vrijeđat kožu iznad uha, pa sam odlučio da je to to.. Kako se nebi predomislio i popustio (kao i puno puta do sad), odlučio sam ovo javno izreči: Kupujem NOVE naočale!!!

- 18:21 - Komentari (3) - Isprintaj - #

četvrtak, 22.05.2008.

Kroksice


blok motora


Drago mi je da je ženica kupila Kroksice. Drago mi je zato kaj vidim da izazivaju puuuno različitih reakcija ljudi oko nas i to me baš zabavlja.. Nekima se sviđaju, nekima su odvratne, nekima su super ali oni to baš nebi, a nekima su grozne ali će ih ipak nabavit (u ljudima je nešto perverzno, definitivno)...

Evo utisaka (iz druge ruke):
Veli tata Z.: To su ti najudobnije, najbolje, najnekližuče, najnesmrdeče, naj, naj, naj...
Veli T.: Ma niš ona ne veli, kupila si je iste..
K. čeka plaću, kupuje crne..
Veli mama K.: Odlično, baš su ti luuude..
Veli J. da su joj grozne i da bi se rastala kad bi joj mužić kupio iste..
F. je u procesu nagovaranja, ziher ih kupuje uskoro..

Eto, meni je najbitnije da reakcije postoje i da su gromoglasne.. Na plači ću si uzet jedne črlene ili plave ili zelene.. Odlučit ću u dučanu..

- 09:27 - Komentari (10) - Isprintaj - #

srijeda, 21.05.2008.

Zdrav život


starački zubi


Popio sam četiri litre tekućine danas.
Moj nutricionist veli da ću živjeti sto godina.
A ja velim da ću se prije upišati...

- 13:44 - Komentari (6) - Isprintaj - #

utorak, 20.05.2008.

Rutinska (mužnja građana) kontrola


grad na jednoj rijeci


Danas me je zaustavio debeli murjak..
Korumpirano prase mi je sa sjajem u očima reklo: Pecto čuna kazne..
Rekao sam mu: Piši papirić, love nemam..
Pital me je (sa upitnikom u glasu): A ko će ti to platit?
Odgovoril sam: Ja, pa ko bi drugi?!
Debeli: Ajde, častit ću te danas.. Jel može?
Ja (isto 10 kila deblji od idealnog): Oke, fala, bok..

- 22:25 - Komentari (2) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 19.05.2008.

Mislim dakle boli me glava


jugo


U zadnje vrijeme često razmišljam o ovome...

Kad sam bio mali, bake i djedovi su mi se činili jaaaako stari.. A oni su imali SAMO, recimo pedesetak godina..
Uskoro će i moji roditelji, koji su za mene samo neznatno stariji od moje generacije, postati bake i djedovi, i njih će moje djete gledati kao jaaaaako stare..

Moram još malo o tome promozgati, pa ću napisati i neki zaključak.. Valjda?!

- 22:35 - Komentari (6) - Isprintaj - #

nedjelja, 18.05.2008.

Tjelesni odgoj


engleski akrobati


Kažu da je čovjek u tridesetima na vrhuncu snage..
Zakaj sam se onda jutros ukočio dok sam se rastezao uz prvi nes? Sad nemrem okrenut glavu na lijevu stranu ni udahnut punim plućima..
Hoću li ja ikad doživjet pedesetu? Kako ću tek tada izgledat??
Jedina nada mi je da će se do tad već razviti neka nova tehnologija koja će mi omogućiti robotizirano okretanje glave i trupa, te ispunjenje pljuća kisikom...

- 14:55 - Komentari (5) - Isprintaj - #

subota, 17.05.2008.

Kako sam prodao komp


sumrak na lastovu


Jedan od većih kulturoloških šokova doživio sam kad sam prodao svoj komp prije 5-6 godina.. Nazvao me čovjek, vidio on broj u oglasniku, pa pita kaj je to, jel ima to i onaj televizor s njim, jel ima i pisač, itd... Ja sve pristojno odgovaram, ima ovo ima ono ima sve nabrojano u oglasu...

Dogovor je pao i kako čovjek živi u nekom selu 20tak km dalje od mog sela, pristao ja da mu donesem komp i spojim sve žice da bi on vidio da sve radi..

Dolazim ja kod njih, dočekuje me cijela proširena obitelj, deda, baka, tata, mama, ujak, sin i pes.. Pozvao je ujak i susjeda koji se kuži u kompjutore kako bi prozreo sve moje smicalice i možebitne podvale, tako da nas je bilo desetak u toj dječjoj sobici gdje ćemo sve posložit..

Spojio ja sve žice, namjestio i taj televizor i pisač.. Isprobao ja, printa sve u šesnajst, super! Veli tata, ajd sad ti nama spoji i internet, znaš, neču ja severinu gledat, to mi je za maloga za školu... Ništ, spojim ja, sve radi, pomične slike lete monitorom, taman da ću objasnit kak da si spreme nekaj u fejvoritse kad vidim tata drži drugi kraj telefonske žice u ruci, veli, da nam ne dođe virus neki pa da platimo miljone..

Na odlasku, sjetio se ja da nisam pokazao kako se gasi komp (ono, start meni šat daun), pa se okrenem, a tata viče ma nema veze, pa znam valjda iščupat žicu iz zida...

Uskočio sam u auto i pobjegao glavom bez obzira.. U retrovizoru ovog puta nije bilo nikoga, svi su se već tiskali oko televizora i pisača..

- 11:56 - Komentari (4) - Isprintaj - #

četvrtak, 15.05.2008.

Bila je inspekcija..


simpsoni


Stigla je inspekcija na naše radno mjesto..

Tresu se svi koji su uživali do sada, a oni drugi bokci zadovoljno trljaju ruke.. Došlo je i njihovih pet minuta!!

Misle si tako ovi drugi, bokci, kako im se napokon isplatilo sve kaj su do sad radili.. Na sva postavljena pitanja odgovaraju bez zastajkivanja i odugovlačenja.. Pa zašto bi i odugovlačili kad znaju da su u pravu, da ništa nisu smuljali ni propustili.. Brzo su gotovi sa razgovorom u društvu glavnog inspektora, slobodni su i odlaze zadovoljni...

Na red dolaze oni koji nemaju sređeno poslovanje, koji se većinu godine samo zajebavaju i ne rade svoj posao. Dolaze oni glumci i prodavači koji su naučili kako odglumiti veliku zaposlenost i kako prodati svoj „rad“.. Sad su najebali, misle si bokci..

Počinje drž-nedaj.. Povuci-potegni..

Glumci zamuckuju, izvlače se, muljaju, mažu i lažu.. Njihov razgovor s inspektorima traje u vječnost.. Bokci promatraju s odobravanjem..

Vrijeme prolazi, a priča i dalje traje.. Glumci ko glumci, pričaju bez veze, ko u osnovnjaku, drugarica pita kolko Pariz ima stanovnika, a mali glumac veli: Da, jako je visok taj ajfelov toranj, ima sigurno više od petsto stepenica..

Uglavnom, priča završava tako da bokci odlaze doma, glumci su se sprijateljili sa inspektorima, pa zajedno odlaze na ručak, cugu, cugu, marendu, cugu, cugu, večeru, cugu, cugu, i tako dalje da ne nabrajam jer bi se mogli neki i zacrveniti...

Bitno je da je sve dobro prošlo (kao i uvijek, zar ne?) i da su svi sretni i zadovoljni, a neki čak i siti...

- 14:40 - Komentari (7) - Isprintaj - #

srijeda, 14.05.2008.

Pismo Vjesniku


šareni ručak


Dragi Vjesniče,

Samo da ti kažem da mi fališ..
Nisam te dugo čitao, ali i ono kratko je bilo slatko!
Kad se samo sjetim tvog nedjeljnog izdanja...
Tvoji mamutski članci u kojima si imao kaj za pročitat i danas su mi zakon!!

Nažalost, i ti si podlegao sveopćoj komercijalizaciji.. I ti si podlegao smanjenju formata, postao si manji u svakom pogledu...
Sad i u tebi sve se šareni.. Više teksta pročitam na tvojim rasprodanim mjestima za reklame nego u tvojim člancima... Ah, Vjesniče, kud ode mladost...

Kaj da čitam??!
Vjesnik-onlajn-ha-er??! Mo'š si mislit..
Odlučio sam proglupit i kupit 24.

- 16:04 - Komentari (5) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 12.05.2008.

Mito i Korupcija (M&K) u svakodnevnom životu


sjena nad nama


Ustaljeno je mišljenje da doktorima valja „zahvaliti“ nakon kaj oni obave svoj, već plaćeni, posao..
Meni nitko ne plaća ono za kaj sam već dobio plaču?! Doktore, jesam li ja normalan?

Veli baka: Pa moraš nekaj donjeti doktoru..
Ja: Zakaj?
Baka: Pa to je red. Bitno je da se zna red u ovom današnjem životu..
Ja: glavoboljček!

NEdajmo im duplu plaču!
NISU nam napravili nikakvu uslugu ako nam odgovore ono kaj smo ih pitali a da pritom ne viču i psuju.
Zakaj vi ne okrenete glavu na svom poslu kad vas netko nekaj pita??
Vi im NE zahvaljujete na tome kaj su dobri nego na tome kaj vas nisu potjerali iz ordinacije.

Jebote, uskoro će počet štrajkat zato kaj nema M&K ?!!

- 15:56 - Komentari (5) - Isprintaj - #

petak, 09.05.2008.

Ideja otišla u vjetar


noćne biljke


Ovo je trebao biti jedan krasan post ali je zazvonio telefon i prekinuo me u samom začetku mog izričaja.. Sve je otišlo k vragu...

Sad mi je jasno zakaj pisci u američkim filmovima imaju stol u polukružnoj sobici sa prozorima koji gledaju na pomalo zapušten vrt i smeđkasto otpalo lišće...


p.s.: ako netko ima kakav prijedlog kak naučit stenografiju osim prek onih starih knjiga, nek se javi, važan dio obiteljskog nasljeđa je sa tom extenzijom...

- 21:45 - Komentari (3) - Isprintaj - #

četvrtak, 08.05.2008.

Balkanska korporacija


novo i staro


Jutro je.
U mojoj firmi sa prvim zrakama sunca osjeća se slatki miris nescafea.
Mašine se zagrijavaju, windows startup pjeva sa svakog stola.
Svi su spremni, nabrijani za borbu, željni krvi i uspjeha.
Na radiju jaše Šejn, elektricitet pucketa u zraku.
.
.
.
Budim se i odlazim u ovaj smrdljivi stančić koji neki zovu uredom...

- 21:49 - Komentari (3) - Isprintaj - #

srijeda, 07.05.2008.

Praljudovi


prekkrke


Bliži nam se godišnjica.
Ženica će dobiti prstenčić, a ja nožić.

Znači, u našoj obitelji se još uvijek držimo tradicionalnih vrijednosti.. Žena nakit, muž pribor za lov.

E sad, ženica bu i dalje sa svojim nakitom zavodila mužjake okolo (isto ko i pračovjekinje sa nekom košćicom u kosi), a mužić bu lovil.. Sam kaj??? Ubit nemrem nikaj, odmah mi je krivo kaj sam to napravil.. Znači, preostaje mi gablec-lov na jabuke, naranče i lubenice.. Pa i to je nešto, kaj ne?!

Uostalom, veli M. da pravi muškarac mora imat nož uvijek sa sobom, a ja se toga držim, ipak je on stariji..

- 20:16 - Komentari (3) - Isprintaj - #

utorak, 06.05.2008.

HM glazbeni tobogan


soul


..mea culpa..
..prvi put sam poslušao Hazmat Modine tek nakon reklame na 101..
..topla preporuka svima...

Prijedlog primjene u praksi:

Dragim mladencima
želimo sve najbolje povodom njihovog uplovljavanja u bračnu luku uz:
HM Yesterday Morning
Nek ih sreća i lijepo vrijeme životom prati, žele im njihovi...

- 20:43 - Komentari (4) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 05.05.2008.

Crtice


pažanke


Evo par crtica zadnjih dana:

Imali građevinske radove prek produženo-spojenog vikenda. Zaključio da je vreća cementa teža nego vreća šute, al da sutra isto bole i jedna i druga..

Veli I. da joj je rekla M. kak joj je Jožica baš super ime. Nasmijao se u čudu..

Pesi su se kočoperili u kampu, gledali smo ih ko i svake godine. Zamišljamo kak bi mali P. uživao da je tu..

Pokušali čuti Jožicino srce sa: kartonskim tuljcem od wc papira, kartonskim tuljcem od papirnatih ručnika i sa limenim tuljcem za izradu šaumrola. Ne uspjeva..

Ponedjeljak je došao burno sa bolom u leđima i podočnjacima do brade.

- 22:20 - Komentari (6) - Isprintaj - #

nedjelja, 04.05.2008.

Kućni nadzor


sloga


Ufurao se ja totalno u posao Nadzornog Inženjera, pa kad dođem doma, nadvijem se nad šparhet i počnem nadzirati kuhanje..

Žena sirota, nasjeda na moje isprazne retorike, dok joj pričam kako moramo zadržati kvalitetu izrade ajnprena ili tražim da mi predoči ateste kupljenog luka i češnjaka..

Ponekad samo, desi se da je loše volje pa mi nešto odbrusi i odbije suradnju, na što se ja ne obazirem već joj direktno prijetim negativnim upisom u dnevnik, a to znači i snošenje posljedica od strane Investitora..

Na svu sreću, žena ima dosta razuma da skuži da nije pametno natezat se sa Nadzorom, pa brzo popusti i prepusti se kontroli..


I još za kraj i jedna stručna: „Nije most gdje voda teče, već tamo gdje Nadzor reče!!“


- 21:47 - Komentari (2) - Isprintaj - #

subota, 03.05.2008.

Gostovanje


nebo se plavi


Većina ljudi oko mene nikad nije razumjelo moje osjećaje subotom navečer.
Njima su se tada moji postupci činili potpuno nerazumni.
Da mogu birati opet bi izabrao isto..

- 14:14 - Komentari (2) - Isprintaj - #

petak, 02.05.2008.

Oni koji me poznaju znaju...


www


Oni koji me poznaju, znaju da ni ja nisam bezgrešan..
Oni koji me poznaju, znaju kaj se dešava samnom kad dođe ljeto. Ili zima..
Oni koji me poznaju, znaju da se zatvaram u mračnu sobu nasamo..
Oni koji me poznaju, znaju da nisam sav svoj dok ne dobijem ono kaj mi treba.. Odmah!

Oni koji me poznaju, znaju po zvuku mog disanja u kakvom sam stanju, znaju dal je bolje da me ostave samog ili da mi rade društvo. Oni vide grč na mom licu, vide onu plavu žilu na čelu i očaj u očima mojim..

Oni koji me poznaju, znaju da sam ovisnik..

Više nema apoteka u ovom gradiću gdje me ne poznaju.. Osjećam da je vrijeme da se krene dalje..
A jedino kaj želim je da ne dobijem prijekoran pogled preko ruba naočala koji me podcjenjivački promatra dok iza pulta zatražim ono kaj mi treba.. Odmah!


U mraku sobe, ja liježem na leđa i zabacim glavu, daleko, daleko..
Tri u jednu i tri u drugu..
Često od ugode zaspim u tom položaju..
..i sanjam...

...sanjam svoj Nazol za odrasle (bivši Nafazolin 1%)...

- 00:02 - Komentari (2) - Isprintaj - #

četvrtak, 01.05.2008.

Praznik rada...


uobražen


...odmarajte...

- 11:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>