MeGa KIT

ponedjeljak, 22.11.2010.

Josipove priče iz Austrije (VII)

Što se to kuha u Eisenstadtu?

Pozdrav svima! Ovoga puta o tome što se može naći na jelovnicima studenata u Eisenstadtu. Prvo o hrani koja se može pojesti izvan doma. Zasigurno najpoznatiji domaći specijalitet jest Bečki odrezak. Kako sam u Austriji već tri mjeseca, mislio sam da je vrijeme da provjerim da li je taj odrezak zaista dobar koliko ga hvale.

Prekjučer smo ponovno posjetili Beč, pa je to bila prava prilika za isprobati Wiener Schnitzel. U restoranu u samom središtu grada za 8 eura pojeli smo solidnu porciju kuhanih krumpira s ne tako velikim odreskom kako su mi pričali. Bečka šnicla u Beču, nije zapravo mnogo bolja od one u pulskoj menzi.




No, vratimo se mi u Eisenstadt. Prije nekoliko dana nas je deset Hrvata, koliko nas trenutno boravi u domu, otišlo na večeru u azijski restoran u centru mjesta. Prvi problem bio je kako naručiti hranu. Jelovnik je s nazivima na kineskom jeziku, a ljubazna konobarica nije dobra s engleskim. No, uspjeli smo se nekako dogovoriti i nakon dvadesetak minuta, stigla je hrana na stol. Meso od patke, neprepoznatljivo šareno povrće, gljive neobičnog izgleda, i naravno riža kao prilog. Sve jako začinjeno i fantastičnog ukusa, ocjena pet!






Ipak, s "Erasmusom" se ne može baš svaki dan jesti u restoranima pa postoje i jeftinija rješenja. Najbolji kebab u gradu može se naći kod Benjija, ali kada nemamo vremena za kuhanje ili odlazak do grada, tu je smrznuta pizza iz Lidl-a. Nakon 15 minuta u pećnici, pripremljen ručak bez puno truda.



Najbolje je ipak kada imamo vremena, što je najčeščće navečer, skupimo se u kuhinji i sami kuhamo. Jučer je tako Adrian pripremio svoj specijalitet, španjolski omlet, jaja s krumpirima i lukom. Dan prije, Plamena je kuhala bugarski vegetarijanski meni, tikvice sa sirom, jajima i jogurtom.

Za desert je, uz pomoć Stephanie iz Kalifornije, napravila američke kekse.

Večeras je red na meni da kuham, pa ću po prvi put u životu pokušati napraviti pitu od krumpira. Držite fige!

Josip Balta

- 12:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

KIToteka

Ispunite anketu koja će nam pomoći da kreiramo blog prema vašim željama.
Anketa

Redovito čitajte: Josipove priče iz Austrije (ponedjeljkom), Turističke zajednice u Istri (svake druge srijede) i Turističke destinacije (svake prve srijede).

ČLANSTVO U MEDIJSKOJ GRUPI
Želiš li postati član/ica Medijske grupe! Ništa lakše! Javi se mailom: kitovci@gmail.com i već sljedeći tjedan možeš početi pisati! Požuri...

Javi se ako imaš novost, prijedlog ili komentar - čekamo te na našoj Google grupi!

Postanite dio naše društvene mreže MeGa KIT! Sudjelujte u razmjeni informacija putem naše Facebook grupe!

Opis bloga
Blog studenata, članova Medijske grupe Sveučilišnog preddiplomskog studija Kultura i turizamSveučilišta Jurja Dobrile u Puli
Čitajte o: novostima na Studiju, studijskiim posjetima, gostujućim predavanjima,
studentskim radovima, projektima i izložbama,događanjima i manifestacijama u kulturi i turizmu u Istri i Hrvatskoj...


Centar

Reagiranja

Sve reakcije, demantije, nadopune i netočne navode možete poslati na kitovci(at)gmail.com.

Pula-Kultura




Linkovi

Unipu.hr
Kulturistra.hr
Culturenet.hr
Monitor.hr
Kulturni centar mladih.hr
Kulturno-informativni centar.hr
Međunarodni centar za usluge u kulturi.hr

Brojač posjeta