MeGa KIT

petak, 16.04.2010.

(Ne)Poznata Pula

Studenti Interdisciplinarnog studija Kultura i turizam Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli pozivaju Vas na otvorenje izložbe pod nazivom “(Ne)Poznata Pula” u ponedjeljak, 3. svibnja 2010. u 20.00 sati, u MMC Luka.

U utorak, 4. svibnja 2010. u 18.00 sati, u Gradskoj knjižnici Pula bit će predstavljen drugi dio izložbe - Pula iz vremena Austro-Ugarske.

Cilj ove multimedijalne izložbe je predstaviti novu kulturnu rutu grada Pule kroz prizmu nekadašnje rute pulskog tramvaja, koji je svoju vožnju prometnicama našeg grada započeo prije više od sto godina. Pomoću fotografija, starih razglednica, predmeta, kratkog promotivnog filma željeli smo skrenuti pažnju na do sada nedovoljno valorizirane dijelove grada.

Nova kulturna ruta koju predlažemo osvijetlit će manje poznate, ali izuzetno vrijedne i zanimljive dijelove kulturno-povijesne baštine grada Pule kao što su: Austrijske vile, Dom hrvatskih branitelja, Kulturni centar (bivša vojarna) Karlo Rojc, Zvjezdarnica, zgrada Sveučilišta, Mornaričko groblje, zgrada Pošte, Agripinina kuća…

Jedan od osnovnih zadataka ovog projekta je valorizacija navedenih objekata i prijedlog za njihovu revitalizaciju. U tom smislu je i dugoročna primjenjivost ovog projekta; koja za sve navedene lokacije predlaže obnovu, uređenje multimedijalnih izložbenih prostora koji bi govorili o povijesti samih lokacija, organizacija edukativnih radionica i stručna vodstva.

Izložbom smo na poseban način željeli obilježiti završetak treće godine preddiplomskoga studija Kultura i turizam na kojem se od 2007. godine u Puli obrazuju stručnjaci za povezivanje i osmišljavanje sadržaja u kulturi i turizmu. Ideja je, između ostaloga, i podignuti razinu svijesti o važnosti procesa umrežavanja i uključivanja svih sudionika u projektne aktivnosti.

Autori izložbe su skupina studenata prve generacije Studija koji su projekt osmislili u okviru kolegija Muzeologija: Željka Barukčić, Tatjana Bulešić, Marino Jurcan, Anđela Kujundžić-Salihbegović, Marina Majetić, Damir Piralić, Marina Puh, Miroslav Stanković, Ivana Škoro, Marija Štoković, Vanja Valić i Radmila Žufić. Autor fotografija je Miroslav Dilberović, a autor filma: Stamina. Mentorica ovoga projekta je Tanja Kocković Zaborski, prof.

Pozivamo Vas na druženje te da svojim prisustvom uveličate ovaj događaj, važan za najmlađi studij pulskoga Sveučilišta.


- 21:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

KIToteka

Ispunite anketu koja će nam pomoći da kreiramo blog prema vašim željama.
Anketa

Redovito čitajte: Josipove priče iz Austrije (ponedjeljkom), Turističke zajednice u Istri (svake druge srijede) i Turističke destinacije (svake prve srijede).

ČLANSTVO U MEDIJSKOJ GRUPI
Želiš li postati član/ica Medijske grupe! Ništa lakše! Javi se mailom: kitovci@gmail.com i već sljedeći tjedan možeš početi pisati! Požuri...

Javi se ako imaš novost, prijedlog ili komentar - čekamo te na našoj Google grupi!

Postanite dio naše društvene mreže MeGa KIT! Sudjelujte u razmjeni informacija putem naše Facebook grupe!

Opis bloga
Blog studenata, članova Medijske grupe Sveučilišnog preddiplomskog studija Kultura i turizamSveučilišta Jurja Dobrile u Puli
Čitajte o: novostima na Studiju, studijskiim posjetima, gostujućim predavanjima,
studentskim radovima, projektima i izložbama,događanjima i manifestacijama u kulturi i turizmu u Istri i Hrvatskoj...


Centar

Reagiranja

Sve reakcije, demantije, nadopune i netočne navode možete poslati na kitovci(at)gmail.com.

Pula-Kultura




Linkovi

Unipu.hr
Kulturistra.hr
Culturenet.hr
Monitor.hr
Kulturni centar mladih.hr
Kulturno-informativni centar.hr
Međunarodni centar za usluge u kulturi.hr

Brojač posjeta