MCpogled

petak, 30.11.2007.

"Faraoni" pokorili građane Zagreba

Danas teških boli izvještavamo sve zagrepčane i zagrepčanke kako je novi Bandićev i Milanovićev GUP donešen. Građani su teško prevareni, jel su se prije izbora Milanović pretvarao i pravio kako GUP neće proći dok je GUP na kraju zdušno branio Mimica sigurno na poticaj Milanovića. Ne samo to već u pauzi između donošenja GUP-a Gradsko poglavarstvo je povećalo komunalnu naknadu građanima za 100 posto. Dođe mi plakati od nemoći…..

"Faraon" je u ovom slučaju dvoglava zvjerka, al nije više zvjer Ljubo-Zoran nego zvjer Milan-Zoran. Ljubo više nije kandidat za prdsjednika vlade Bandić će suvereno vladati gradom i dalje na štetu nas građana grada Zagreba kojima izgleda više niko neće pomoći jel su i HNS-ovci bili puno suzdržaniji na jučerašnjoj sjednici gradske skupštine zato što sad spremaju koaliciju. Sudeć po onome što nam SDP radi u Zagrebu ne do Bog nam takve vlasti na čelu države i u takvom slučaju biram Sanadera.

GUP-om nam ruše i ono malo tradicije što nam je u Zagrebu ostalo grade garaže i ruše spomenike - sve to pod motom socijal-demokracije. A Milanović hoće bit predsjednik vlade. S ovime što nam je pokazao ne zaslužuje biti ni saborski foteljaš. Dole SDP-ov kvazi socijalizam.

utorak, 27.11.2007.

SDP slavio s pjesmom: "Od Vardara pa do Triglava"

Na kraju se pokazalo pravo lice SDP-a. Nakon objave rezultata oko dva sata poslije ponoći SDP-ovci su ispred zgrade središta SDP-a pjevali pjesme poput Od Vardara pa do Triglava, te Jugoslavijo što su zabilježili i neki mediji, a i ljudi koji su tada prolazili pokraj Importane Galerije poput mene. Dugo vremena mi je trebalo da svatim što se dogodilo jer sam prvo mislio da to neko provocira SDP-ovce, a onda sam pročitao sve i u novinama! Nakon svega, nakon raspada Jugoslavije, te uz Ustavnu odredbu o zabrani obnavljanja Jugoslavije što sam siguran podržava 90% građana, SDP-ovci nam pokažu svoje pravo lice, ono lice na koje nas uvjeravaju kako ne postoji. Pokažu nam svoje Jugoslavensko lice, lice onoga što je protustavno ali što je nedvojbeni dio SDP-ove političke duše, u stvarnosti oni su Jugonostalgičari. Oni su djeca onih koji rata nisu osjetili na vlastitoj koži i koji slobodu vide kao način da vrate bratstvo i jedinstvo. Oni su iznevjerili sve svoje birače koji su protiv obnove te i takve stare Jugoslavije ili bilo kakve inačice Jugoslavije.

Kada je HDZ prije par godina puštao snimke Antunovićke kako pjeva Od Vardara pa do Triglava, SDP se ograđivao od toga i tvrdio kako je to bilo onda. Sada su rekli kako je to posve normalno jer su oni malo popili, a pjevali su i neke druge pjesme poput Vile Velebita! Ma sram vas bilo SDP! Ne kaljajte Vilu Velebita ustima koja su prije toga glorificirale Jugoslaviju!

ponedjeljak, 26.11.2007.

Izbori završili

Izbor Hrvata se pokazao. HDZ i dalje najpopularniji. SDP odma ispod. Odma ću reći: nisam glasao ni za jedne ni za druge. Razlog: imamo jednog Sanadera, pa neću glasati za kopiju što se tiče SDP-a, a što se tiče HDZ-a, morao bi biti stvarno glup da glasam za korumpiranu elitu!

Hrvati su pokazali, nakon svega i dalje smo ovce, glasamo za one koji su nam u predizbornoj kampanji mazali oči njima najvažnijim temama poput: glasanja dijaspore i gradnje mostova, dok su nama građanima zbilja važne teme poput zapošljavanja i korupcije ostajale tamo negdje nedorečene.

Glasao sam za Zelenu listu, znao sam, neće proći, ali potajno je gorio tračak nade. Nadao sam se i ostalima koji bi mogli reći, idemo glasati za nekog trećeg, ali ti na kraju nisu niti izašli na izbore. Glasalo je dvije trećine glasača, a ostali su se prepustili izboru ovih koji su izašli, "partizana i ustaša".

ponedjeljak, 12.11.2007.

Dinamo podržao Sanadera

Neznam treba li ovaj gaf, jedan u nizu od njih velikog Dinama pripisati Mamiću ili Bandiću. Dinamo je za one koji neznaju objavio svoje oglase u kojima je otvoreno podržao HDZ i to onaj HDZ koji vodi Sanader - strastveni navijač Hajduka. Isti onaj Dinamo kojemu grad Zagreb poklanja desetke milijuna kuna iz proračuna nas građana, isti taj Dinamo za te novce plaća oglase kojima podržava HDZ. Vrti mi se u glavi više mogućnosti, ili Bandić želi pokazati Milanoviću snagu i zube, ili jednostavno Bandićeva politika potkupljivanja i uzimanja igrača iz drugih stranaka pokazuje svoju pravu stranu. Bandić je za one koji neznaju u svoj tim skupio jako puno igrača drugih stranaka i uvjerenja, počevši od glasnogovornika, Ivankovića koji je ostao poznat po svojoj nekdašnjoj podršci HDZ-u i po osnivanju SIN-a koji se borio protiv ulaska u EU, pa do glasnogovornice Ive Mije Erak iz DC-a. Zatim oslastio se i sa HNS-ovcima koji su šakom i kapom prelazili ili u SDP ili u gradske fotelje, a podršku mu je pružila i pružala izdašnije nego SDP-ovci i nezavisna Tatjana Holjevac. Sada kada Milanović predvodi SDP Bandić očito pokazuje kako i nema pretjeranu želju za pobjedom jer sve što se događa znači ili to ili da je Bandić počeo gubiti konce. Dinamo je sada poručio HDZ u srcu, pa to može značiti ili da je i Bandiću HDZ u srcu ili da je politika otkupljivanja igrača drugih stranaka pokazala svoju pravu stranu. U svakom slučaju Milanović mora pod hitno Bandića ukloniti iz SDP-a ili prihvatiti poraz SDP-a u Zagrebu koji će se uskoro pokazati.

subota, 10.11.2007.

Milan Bandić će poraziti SDP!

Gledam Bandića na televiziji i njegovo obraćanje građanima i povijesno "izađite na izbore 26.". O tom čovjeku i njegovoj otvorenoj sprezi s tajkunima koji iskorištavaju građane sam već pisao pa neću ponavljati o tome. Htjeo sam napisati par rječi o tome kako će SDP sigurno proći lošije na ovim izborima barem u ovih nekoliko jedinica koje su dio Zagreba. Tolika količina bahatosti jednostavno prenerazuje običnog glasača i vjerujem da će to doprinjeti padu SDP-a. Mislio sam i vjerovao da će Milanović nešto napraviti s Bandićem, da će pokazati principijelnost i maknuti Bandića nakon svega što je on napravio građanima, nakon sprege s građevinskim tajkunima koji muče naše zagrepčane, nakon ismijavanja građana, nakon što je zagrepčanima iz Galjupove rekao da se isele, nakon što je povisio cjene svega čega je mogao da bi od nas izvukao koju kunu više, nakon svega toga a prevario sam se. Ljubo Jurčić i Milanović su stvarno dvojac bez kormilara koji ne zaslužuje ništa nego da ih porazi Bandić i da HDZ još jednom pobijedi SDP-ovu nesposobnost jer moj glas sigurno neće dobiti, niti od mojih prijatelja, niti od mojih roditelja, poznanika. Svi ćemo najvjerojatnije glasati za zelenu listu, samo zato da klaunovima ne damo da nas ismijavaju.

četvrtak, 08.11.2007.

Sprema se velika koalicija

Po svemu sudeći sve više i više se pokazuje da će Hrvatskom nakon 23.11. vladati velika koalicija SDP-a i HDZ-a. To je ono najgore što možemo očekivati a najbolje za te dve stranke. Birači trebaju jasno razmišljati o kažnjavanju tih stranaka ukoliko do toga dođe jer oni tada imaju kvalificiranu većinu za donošenje svih odluka od mjenjanja ustava i ustavnih zakona pa na dalje. Vodit će državu s lakoćom i na principu svakom njegov resor. SDP će tako recimo uzeti zdravstvo i drmati zdravstvom bez veće buke protiv toga, a HDZ će uzeti graditeljstvo i drmati graditeljstvom. To je nevjerojatno plodno područje i situacija za korupciju, mito i uništavanje Hrvatske. Jedini način da se to sprječi je da naši građani glasaju za manje stranke kao što su HNS, HSS i HSLS ili neka druga. Kako god bilo nemojte zaboraviti izaći na izbore.