MCpogled

nedjelja, 23.09.2007.

Građevinske "nesreće" nastavljaju razarati grad!

Danas je nekoliko građevina u Kupskoj ulici doslovno nestalo. Urušene su, jednostavno su propale u zemlju! Zašto! Zato što HEP gradi svoj poslovni centar, a to što su uokolo stambeni objekti nije nikoga posebno da prostite j….. Građani su se žalili zbog buke, zbog straha da se nešto ne dogodi ali nitko na sve to nije reagirao. Priča je ista kao kod Palinovečke. U maniri našeg slučaja u Palinovečkoj pretpostavljam da će gradonačelnik sada reći da se ne trebamo plašiti građevinskih radova u Zagrebu, jer u Zagrebu se grade ponajbolje zgrade, od najboljih građevinskih firmi, i zagreb će taj model građevinskih radova čak izvoziti, o njemu će se predavati na stranim sveučilištima, Jure Radić će biti gost predavač na Harvardu, a naš gradonačelnik će po svom modelu zagrebačke gradnje dobiti ulice po svim glavnim gradovima svijeta :) :(

Građane iseljene iz Kupske ulice preselit će u najeftiniji hostel u gradu, gradonačelnik se tamo došetao i rekao da kontrolira situaciju, a sutra idemo na novu lokaciji, cvjetni trg. Pa kad se uruši cijeli trg u zemlju i za sobom povuče pravoslavnu crkvu i pola Ilice možda će netko reći da je dosta. No, uskoro su i izbori, moj glas SDP neće dobiti prvenstveno zbog Bandića, a dijelom i zbog Jurčića. Nije zato što su Hercegovci nego zato što je to isti tip osoba, ako nam Bandić radi ovakve probleme u Zagrebu samo se bojim što će nam napraviti ekonomska reforma Ljube Jurčića.

subota, 22.09.2007.

Graditeljstvo u Zagrebu ili Vrbani III

Živim na Vrbanima III i to ne biste vjerovali, upravo u Palinovečkoj ulici 19 koju ovih dana apsolutno svi spominju. Svi spominju, ali niko, niko ništa ne radi! Ja sam u stanu u kojem je voda smrdjela preko godinu dana i niko, ali baš niko nam nije pomogao. Sada kada mjerenja pokazuju da kod nas količine ulja ulaze u normalu može nam samo BOG pomoći! Pili smo lošu vodu godinu dana, a gradonačelnik dođe i pije vodu s hidranta. Zašto nije isto napravio u mom stanu!!! U mom stanu gdje kažu njihova mjerenja sada je sve u redu. Osjećam se jednostavno ogorčeno i izuzev novinara, jednog potrošačkog društva i pojedinaca po forumima niko nam ne želi, ne smije pomoći!? Pitajmo se zašto? Sprega graditeljskog kriminala bilo to Bandića s Jurom Radićem ili Bandića s Vojnovićem Brankom – Ivanom se opet događa pred očima cijele nacije! Niko ništa neće napraviti zato što je Bandić boss kojeg ne dira ni Milanović ni Sanader ni Mesić, a izabrali smo ga ni manje ni više nego mi! Ja sam za njih glasao, za SDP!

Blog jednog stanara zatrovanih Vrbana: http://zagrebgradnja.blog.hr/
Blog potrošačkog društva: http://konzument.blog.hr

petak, 21.09.2007.

Što to meni smeta kad se gradonačelnik Bandić šepuri najboljom vodom

U momentu kada sam se preko godinu dana tuširao, a vrlo često i pio pokvarenu vodu, u momentu kada se sjetim stotina poziva prema gradskim uredima, poziva zagrebgradnji, molbi prijetnji, kad se sjetim svega što sam tražio da bih dobio elementarno pravo na čistu vodu, gradonačelnik se šeta po gradu i hvali kako će flaširati zagrebačku vodu. On će ju flaširati, pa neka onda isporuči i kamion te čiste flaširane vode kod nas u Palinovečku 19, jer toliko je mi popijemo u pet dana. Mi danas pokraj najbolje vode na svijetu, od koje čovjek postaje pametan, lijep i može trčati maratone kako kaže banditić, pokraj takve vode mi pijemo janu, jamnicu, studenu… Ko je izdao uporabnu dozvolu za naše zgrade? Ko nije izdao uporabnu dozvolu za naše zgrade? Ko je ignorirao naše žalopojke, molbe žalbe godinu dana? Ko je najbolji prijatelj obitelji Vojnović? Ko pije najbolju vodu na svijetu? Ko trči maratone? Ko je kriv za lošu vodu, bolesne zgrade? Kad nas i novinari zaborave ostat ćemo sami s tim pitanjima i gledati dnevnik uz flaširanu zagrebačku vodu. Poslije dnevnika gledat ćemo reklamu: Zagrebačka voda, voda koja vas čini pametnima, lijepima i od koje ćete trčati maratone, voda kakvu u svom stanu ne možete piti….

utorak, 18.09.2007.

Obrazovanje na kvadrat

Nakon svega nekidan smo dobili i studentske prosvjede. Studenti su pred PMF-om tražili ukidanje te Bolonje i micanje tog Primorca koji je od studenta napravio zamorca s ministarske fotelje. Naravno, prosvjedi su prošli, a ništa se nije dogodilo. Zakoni se krše pred okriljem cijele Hrvatske, i ništa se ne događa, studentima se ukidaju prava, a onda prosvjeduje stotinjak studenata. Zar je moguće da samo stotinjak studenata interesira što se događa s njihovim pravima!? Čini mi se da se još jednom pokazalo da hrvatsko društvo ne zna primijeniti model reforme čak ni onda kad ga dobijemo u formi zadatka za koji rješenja imamo kod svojih susjeda, kod pola evrope. Kao da nas je neko pitao jer želimo stabilnu četvorku u indeksu, a sve što trebamo je odgovoriti na jednostavnu matematičku formulu i još nam da rješenje! A onda mi kažemo, ma mi smo pametni probat ćemo mi naći svoje rješenje. Pitam se kako kad ne znamo primijeniti gotovu stvar poput Bolonje kako ćemo onda napraviti gospodarske reforme. Kako, nikako, dok god za stručnjake imamo Jurčića, Čačića, Šukera, Đapića, Milanovića, Polančeca, Friščić, Adlešićku, Pusićku, Antunovićku i sve druge koji znaju bolje nego itko drugi…

Studentski blog o prosvjedima: http://sfus.blog.hr