po putu i azimutu

11.07.2018., srijeda


Ljetni karneval u Novom



U Novom Vinodolskom se prošle subote održavao ljetni karneval a u nedjelju su mi došli gosti iz Bilogore sa djecom željni mora i tako sam morao ponovo provesti vikend u Novom. Naravno, u vrtu i po kući uvijek ima posla a ovaj put sam morao malo više sređivati zbog gostiju.

Za početak dana smućeni smoothie od banane, borovnica i napitka od kokosa. Bilo je ukusno, ali dio koji sam ostavio za poslije mi se zgusnuo, valjda od pektina iz borovnica.


U Novom me dočekalo lijepo vrijeme.


Počinje karneval i velika je gužva.


Novi Vinodolski ima veliku čast zastupati Hrvatsku kao jedini predstavnik u natjecanju za prestižnu nagradu Međunarodni Zlatni Cvijet Svijeta 2018 - CIB i vidim puno lijepo uređenog ukrasnog grmlja i cvijeća svuda po gradu.


I turistički vlakić je ovaj put dio karnevala, a puno gledatelja je u dresovima sa kvadratićima, čak i stranci.


Iz Ilirske Bistrice u Sloveniji došli su Rimljani sa velikim brodom. (U grbu Ilirske Bistrice je ovakav brod koji je ustvari stara ilirska liburna koju su kasnije prihvatili Rimljani).


Originalne maske od limenki od kojih se može poslije i zaraditi, mislim da ne moram objašnjavati što su ovime htjeli reći. Ljetni karneval je obično kopija onog originalnog koji najavljuje proljeće i tjera zle sile, ali nešto ležerniji jer je za turiste, a ovdje je bilo dosta novog i aktuelnog, više maškaranih grupa i sa nogometnom tematikom.


Kockarnica kod nas k'o u priči...


Mala maškarica iz Rijeke je zastala kod šarenih balona, vjerojatno je dobila jedan.


Ove plesačice su cvjetovi maka.


Maštovita alegorijska kola koja su došla iz Zagona, mjesta u brdskom dijelu iznad Novog. (Negdje oko mjesta Bater i Breze prema Zagonu i Ravnom prošli tjedan nabrali smo dosta bazge i napravili sirup).


i ovaj psić prati karneval, makar ne zna točno što se dešava.


Dolaze lavovi iz Gerova u Gorskom Kotaru, a već se na velikom ekranu javlja Dalić i govori o predstojećoj utakmici sa Rusijom koju ćemo i gledati na ovom trgu.


Ljetni karneval završavaju zametski zvončari sa velikom bukom.


Veće fotke iz Novog za vidjeti ugođaj.


Moram nešto nabaviti za večeru kad se vratim doma.
- 00:55 - Komentari (29) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.