math_baby's blog

< rujan, 2005 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga
math_baby's blog
Razmisljanja o svijetu softvera

Linkovi
Blog.hr
Forum.hr
Internet Monitor

Sorry, your browser is not Java enabled, you will not be able to chat.

25.09.2005., nedjelja

Koji kreten je ovaj vuk, vlasnik wolfwood's Crowd blog-a!!!

Jedan od najfanaticnijih i najneobjektivnijih promicatelja trash-operacisjkog sustava Linux je izvjesni vuk (adresa njegovog bloga je: http://wolfwoodscrowd.blog.hr/.

Taj tip konstantno, otkad je otvorio blog nekriticki velica linux i isto tako nekriticki pljuje po windowsima i Microsoftu. Njegov najnoviji "biser" je bio post u kojem pokusava svekoliko pucanstvo uvjeriti u to kako linux ima (pazite sad ovo!) bolju hardversku podrsku od windowsa. Kao "dokaz" te svoje budalaste tvrdnje (za koju svi koji su ikada pokusavali pronaci i natjerati drivere da prorade na linuxu znaju koliko su daleko od realnosti!), on navodi to da je uzeo najnoviji ubuntu i da je taj ubuntu prepoznao sav hardver na PC-u, a windowsi nisu.

Ovo je, naravno, totalno budalast argument jer:

1) Ubuntu instalacija (njen disk image) ljudi skidaju s weba, i ona se mijenja, azurira, ispravlja i nadopunjuje gotovo svakih par dana. Tako, kada korisnik skine taj image i pomocu njega pokrene instalaciju, on ce, naravno, imati na tom imageu gomilu novih drivera, koji su netom izasli.

2) Kada netko instalira Windowse, on to cini najcesce preko uobicajenog CD-a za WIndowse XP, koji je izasao prije par godina (osim ako nije napravio sleepstream pa dodao SP2, i jos gomilu novih drivera itd). Dakle, totalna je glupost usporedjivati tek izasli Ubuntu s pet godina starim CD-om za instalaciju WIndowsa! Naravno da ce svjeze dignuti ubuntu imati drivere za uredjaje koji nisu uopce ni postojali u doba izlaska Windows XP CD-a!

Prema tome, vuk, pricas totalne gluposti! Bit ce da ste jos u vasoj "analizi" uzeli windows XP bez service packa 2 i bez svega ostaloga!

Ono sto je bitno je da kada instaliras Windowse XP (sa 5-6 godina starog CD-a), sasvim je normalno da on mozda nece prepoznati neki noviji hardver. ALi, zatim odes na "windows update" i on ce u 99% slucajeva skinuti sve potrebne drivere koje ranije nije prepoznao. Prema tome, vuk prica totalne gluposti, ali on je toga ionako i sam svjestan, iako ce te gluposti pricati i dalje i dalje.... A zasto? Zato sto je tipican linux-fanatik, koji jedino i moze velicati linux i pljuvati po MS-u, jer to mu je (kao i svim linux-fanaticima) valjda zapisano u genima!

Uostalom, dragi citatelji, promislite malo i sami: pod windowsima rade milijuni najrazlicitijih hardverskih uredjaja. Nemojte mi samo reci da i pod linuxom isto radi toliko ogroman broj hardvera kao pod windowsima! Taj broj je, to dobro znamo svi, bitno manji (sjetimo se samo meni uvijek dragog ATI-ja kojeg glupani linuxasi mrze iz dna duse samo zato jer je ATI bio dovoljno inteligentan, tako da se nisu uopce udostojili raditi nekakve drivere za jedan trash-operativni sustav linux, najgore smece u povijesti softverske industrije!

- 19:39 - Komentari (13) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>