Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mathbaby

Marketing

Koji kreten je ovaj vuk, vlasnik wolfwood's Crowd blog-a!!!

Jedan od najfanaticnijih i najneobjektivnijih promicatelja trash-operacisjkog sustava Linux je izvjesni vuk (adresa njegovog bloga je: http://wolfwoodscrowd.blog.hr/.

Taj tip konstantno, otkad je otvorio blog nekriticki velica linux i isto tako nekriticki pljuje po windowsima i Microsoftu. Njegov najnoviji "biser" je bio post u kojem pokusava svekoliko pucanstvo uvjeriti u to kako linux ima (pazite sad ovo!) bolju hardversku podrsku od windowsa. Kao "dokaz" te svoje budalaste tvrdnje (za koju svi koji su ikada pokusavali pronaci i natjerati drivere da prorade na linuxu znaju koliko su daleko od realnosti!), on navodi to da je uzeo najnoviji ubuntu i da je taj ubuntu prepoznao sav hardver na PC-u, a windowsi nisu.

Ovo je, naravno, totalno budalast argument jer:

1) Ubuntu instalacija (njen disk image) ljudi skidaju s weba, i ona se mijenja, azurira, ispravlja i nadopunjuje gotovo svakih par dana. Tako, kada korisnik skine taj image i pomocu njega pokrene instalaciju, on ce, naravno, imati na tom imageu gomilu novih drivera, koji su netom izasli.

2) Kada netko instalira Windowse, on to cini najcesce preko uobicajenog CD-a za WIndowse XP, koji je izasao prije par godina (osim ako nije napravio sleepstream pa dodao SP2, i jos gomilu novih drivera itd). Dakle, totalna je glupost usporedjivati tek izasli Ubuntu s pet godina starim CD-om za instalaciju WIndowsa! Naravno da ce svjeze dignuti ubuntu imati drivere za uredjaje koji nisu uopce ni postojali u doba izlaska Windows XP CD-a!

Prema tome, vuk, pricas totalne gluposti! Bit ce da ste jos u vasoj "analizi" uzeli windows XP bez service packa 2 i bez svega ostaloga!

Ono sto je bitno je da kada instaliras Windowse XP (sa 5-6 godina starog CD-a), sasvim je normalno da on mozda nece prepoznati neki noviji hardver. ALi, zatim odes na "windows update" i on ce u 99% slucajeva skinuti sve potrebne drivere koje ranije nije prepoznao. Prema tome, vuk prica totalne gluposti, ali on je toga ionako i sam svjestan, iako ce te gluposti pricati i dalje i dalje.... A zasto? Zato sto je tipican linux-fanatik, koji jedino i moze velicati linux i pljuvati po MS-u, jer to mu je (kao i svim linux-fanaticima) valjda zapisano u genima!

Uostalom, dragi citatelji, promislite malo i sami: pod windowsima rade milijuni najrazlicitijih hardverskih uredjaja. Nemojte mi samo reci da i pod linuxom isto radi toliko ogroman broj hardvera kao pod windowsima! Taj broj je, to dobro znamo svi, bitno manji (sjetimo se samo meni uvijek dragog ATI-ja kojeg glupani linuxasi mrze iz dna duse samo zato jer je ATI bio dovoljno inteligentan, tako da se nisu uopce udostojili raditi nekakve drivere za jedan trash-operativni sustav linux, najgore smece u povijesti softverske industrije!


Post je objavljen 25.09.2005. u 19:39 sati.