Komentari

mathbaby.blog.hr

Dodaj komentar (13)

Marketing


  • Rejđovo blogže

    Hmm, da li si ti glupa, slijepa ili nešto. Ukoliko nisi primjetila naveo je Link gdje je pronašao tu informaciju, koja se pokazala točna u dotičnom primjeru. Možeš stavit i sp3 ali on neće prepoznati toliko uređaja "out of the box" kao Ubuntu i to je činjenica. Mislim da su tvoji argumenti budalastiji od Vukovih, dapače Vukovi nisu budalasti uopće. Kako se misliš spojiti na Windows Update ukoliko ti Windowsi ne detektiraju modem? Osim toga što se tebi uzmrdala picka zbog Vuka? On za razliku od tebe napiše dosta [B]KORISNIH[/B] informacija. Osim toga, na temelju čega ti govoriš da je Linux "trash" OS? Koliko iskustva si imala sa istim?

    avatar

    26.09.2005. (22:27)    -   -   -   -  

  • timedoctor

    Linux definitivno u kernel source arhivi ima podrske za vise hardvera (platformi, procesora, mreznih i scsi adaptera, virtualizacijskih tehnologija, hotswapa svega i svacega) uredjaja od bilo kojeg drugog OS-a.. No ako gledas samo x86 kompatibilce (PCe) vise perifernih uređaja je podrzano od strane Windowsa, i cesto je podrška za neke uređaje kvalitetnija od Linux podrske, no ima i dosta primjera gdje je Linux driver kvalitetniji. Mogu ti to argumentirati, ali nisam siguran koliko te zanima ozbiljna diskusija, a koliko samo prepucavanje. Razvoj Linuxa dosta se profesionalizirao i nevjerovatno je u koliko se raznih uređaja linux danas koristi. Nije mi jasno što imaš toliko protiv OpenSource razvoja softvera, kad danas i najveci igraci poput, IBMa, SONYa, TOSHIBE, Panasonica,Motorole, Nokie, Ericssona, Applea, Samsunga, Intela, AMDa aktivno sudjeluju u razvoju Linuxa ili kljucnih komponenti i imaju neke koristi od toga... Kazes da si programerka? Zanima me koju vrstu softvera pises... Napisi nesto sto ce biti stvarno zanimljivo, a ne neka tu prepucavanja sa najcesce dobronamjernim Linuxovcima.

    avatar

    27.09.2005. (02:21)    -   -   -   -  

  • math_baby's blog

    timedoctor, nemam ja sto tebi dokazivati. Pisem ovaj blog zato sto imam osobni motiv zasto sam protiv open-sourcea. Ako pogledas sve moje postove na forumu, od najstarijih do najnovijih, trebalo bi ti biti jasno da se zaista bavim programiranjem, zato sto znam stvari koje inace ne bih mogla znati. I na kraju: ako linux ima podrske za vise hardvera nego windowsi, kako onda objasnjavas cinjenicu da za prakticki bilo koji uredjaj (ako i nemas drivere), zacas ih nadjes na netu za windowse, a za linux moras 15 dana meditirati prije kupovine bilo kojeg komada hardvera da bi bio siguran da postoji driver za njega! Tako da ne pricaj gluposti! Dobro da niste usporedjivali Windowse 3.11 i njegovu hardversku podrsku, s najnovijim UBuntu smecem! I nije mi jasno sto toliko branite tog vuka kad je ocito da je tip fanaticni idiot koji je vrlo vrlo vrlo vrlo daleko od realnosti! Pokazite da imate i malo individualnosti i da ste ponekad u stanju i malo misliti svojom glavom, a ne samo kimati glavom na sve sto vuk, vas kretenski guru, napise! Idemo decki: malo kreativnosti mi pokazite i ne slepajte se vise na vuka!

    avatar

    27.09.2005. (20:32)    -   -   -   -  

  • banned

    Ha.

    avatar

    27.09.2005. (21:26)    -   -   -   -  

  • banned

    Ha.

    avatar

    27.09.2005. (21:30)    -   -   -   -  

  • heheh

    citajuci ovo, samo mi je jedna stvar pala na pamet...siguran san da bi ti bila jako dobra u krevetu...:)...bez uvrede, mislim ja i da si ti jako pametna, jedno ne iskljucuje drugo...:))

    avatar

    29.09.2005. (16:36)    -   -   -   -  

  • math_baby's blog

    heheh, a zasto mislis da sam dobra u krevetu? Koje to kvalitete bi na blogu trebala prezentirati neka "zenka" da bi se moglo sa sigurnoscu reci da je dobra u krevetu? Ajde reci, bas men zanima! :-))))

    avatar

    29.09.2005. (20:20)    -   -   -   -  

  • ovajonaj

    pobogu dijete, sta tebe tako jako boli da ovako vices? mora da te neki Linuxas tesko povrijedio...

    avatar

    30.09.2005. (11:25)    -   -   -   -  

  • ovajonaj

    btw, ako sam ikad vidio fanatican blog to je ovaj... kad je netko posvecen iskljucivo napadu na nekoga, i niocemu drugom ne moze misliti ili pisati, to se draga zove Fanatizam...

    avatar

    30.09.2005. (11:26)    -   -   -   -  

  • math_baby's blog

    dragi moj ovajonaj: da, moj topic je uglavnom posvecen ismijavanjem open-source komjunitija kao i pljuvanjem po linuxu i napadima na forumase koji su najglasniji u promoviranju open-sourcea. Medjutim, smatram da na to imam potpuno pravo, obzirom na to da vec godinu dana imam ban na podforumu "Linux" koji mi je dan bez ikakvog razloga (jer, ima jos forumasa koji se izruguju windowsima, pa njih nitko nije nikada banao!), i bez ikakvog objasnjenja, kao i bez ikakve naznake da ce mi se taj ban ikada ukinuti, ma koliko se ja uzorno ponasala. Smatram da je time povrijedjeno moje forumasko pravo i da sam time postala neravnopravna u odnosu na druge forumase, poput npr. KRT-a koji mi je dvije godine javno na forumu govorio da sam kurva a ban je spushio tek nakon sto sam ja postala vrlo vrlo glasna. Nakon toga, taj isti lik nastavio je s istom praksom, ali ovaj put preko PM-ova. NIkada nijedan moderator ili administrator nisu poduzeli toliko rigorozne mjere prema njemu ili prema drugim forumasima, medjutim, prema meni su ih poduzeli i nikad mi nece biti ukinut ban. Prema tome... sve dok je tome tako, ja cu pisati na ovom blogu upravo ovim stilom, jer bolje oni ne zasluzuju!

    avatar

    01.10.2005. (19:08)    -   -   -   -  

  • prgo

    Jesi li kad probala ATI karticu pod Linuxom? Jesi li kad instalirala Windowse na SATA disk? Ovo su sve retoricka pitanja.

    avatar

    03.10.2005. (18:03)    -   -   -   -  

  • math_baby's blog

    Moj disk na windowsima je SATA. Nikakvih problema nisam imala. WIndowsi s driverima nemaju problema. Opce je poznato da Linux s driverima ima *itekako* problema (kao i uostalom, sa svim drugim, pocevsi od problema da je pokraden, pa nadalje... :-)))))))

    avatar

    03.10.2005. (23:49)    -   -   -   -  

  • prgo

    Imaju Windowsi više nego Linux. Konkretan primjer: mijenjao nedavno matičnu+proc+memoriju. I ponadao se da neću morati reinstalirati postojeće OS-ove. I ništa od toga: Windowse nisam mogao vratiti u život bez obzira na sat vremena prčkanja po tome (Rescue konzola, safe mode+razne varijante - razumijem se dosta u Win pa mi to opet nije pomoglo). Pao je jedan reinstall samo tako (koji je dobro napraviti ionako). A Linux... pogodi :)

    avatar

    04.10.2005. (00:32)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...