Blog Blog

nedjelja, 01.06.2014.

Gričevanje: zadnji dan

U subotu 31. 5. nastupom pop- rock benda Pips, Chips & Videoclips na platou Tuškanac završen je zagrebački festival Gričevanje . Prostor je odličan, atmosfera također, vrijeme ni pretoplo ni prehladno, a Pipsi po običaju sjajni. Mogu bez razmišljanja reći da su mi oni najdraži domaći bend, velika većina glazbe koju najviše slušam spada u stranu (američku i britansku), dakle ovaj bend je iznimka koja potvrđuje pravilo. Dio njihovog šarma je u tome što za njih često kažu ili ih voliš ili ne podnosiš, nema između. Također, razlog zašto ih toliko volim su i mnogi njihovi koncerti na kojima sam dosada bila i koji uvijek ispune očekivanja.

Već godinu i pol Pipsi promoviraju svoj posljednji album Walt kojih ih je vratio u centar pažnje naše rock scene (imaju i 6 nominacija za nagradu Porin), pa je velik broj izvedenih pjesama bio upravo s tog albuma. Treba napomenuti da te pjesme nisu bile ništa manje prihvaćene od starijih 'klasika' koje bi obožavatelji znali napamet izrecitirati u svako doba dana i noći: Malena, Prvi joint u ustima, Supermama, 2x2, Gume na kotačima, Poštar lakog sna, Zdenka i vanzemaljci... Već smo navikli i da u jednom trenutku na bini Dubravka Ivaniša (poznatijeg kao Rippera) zamijeni njegova supruga Jadranka (poznatija kao Yaya iz također popularnih Jinxa). Njen je nastup popraćen sjajnom reakcijom publike, otpjevala je pjesmu Trubač koja je izdana kao treći singl s već spomenutog Walta.

Iako se točan broj posjetitelja ne može precizno odrediti jer je koncert bio besplatan, prema mom dojmu prije i nakon koncerta, sve je bilo popunjeno. Još je važnije da je atmosfera bila odlična, pozitivna, publika je često pjevala u glas s Ripperom. Koncert se već bližio prema kraju kad nas je sve razveselila Ivaniševa najava velikog koncerta u Domu sportova koji se sprema za prosinac. Vrhunac ovog tuluma na otvorenom označila je posljednja pjesma Nogomet kojom je prigodno zatvoreno treće izdanje sve popularnijeg Gričevanja.

Gričevanje je open-air festival koji postaje važnim dijelom zagrebačke turističke ponude, a ove se godine održavao od 20. do 31. svibnja na platou Tuškanac te na Gradecu. Osim Pipsa, neka od imena koja su nastupila bili su: Jinx, pop/punk bend Punčke, srpski bend Repetitor, neizbježni Let 3 te instrumentalni bend Moraines. I ove godine Gričevanje je opravdalo svoju reputaciju festivala dobre glazbe i još bolje zabave. Već sada se unaprijed veselimo sljedećoj godini. thumbup












Matea Marić


Oznake: pips chips & videoclips, gričevanje, festival, glazba, koncert, Zagreb, događanja

- 16:08 - Komentari (2) - Isprintaj - #