Blog Martine Klišanin

ponedjeljak, 21.12.2009.

Država kao brend dr. sc. Bože Skoke

Božo Skoko, nedavno izabrani docent našeg Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu, izdao je novu knjigu, ukupno svoju treću. Knjiga „Država kao brend“ prva je knjiga u Hrvatskoj i regiji posvećena brendiranju država. Brendiranje se uglavnom vezuje uz proizvode i usluge, a i široj je javnosti manje poznato kako je najnoviji trend posljednjih desetak godina upravo brendiranje država i drugih destinacija.

PRVA TAKVA U HRVATSKOJ!
U nakladi Matice hrvatske, najstarije hrvatske kulturne institucije, ova knjiga predstavlja prvo teorijsko djelo na našim prostorima koje se bavi upravljanjem nacionalnim identitetom i imidžom, odnosno brendiranjem država. Postoje brojne knjige europskih i svjetskih autora koje obrađuju temu brendiranja država, ali knjiga Bože Skoke, inače proistekla iz njegovog doktorata, prva je u Hrvatskoj i regiji koja se bavi ovom tematikom.

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic
prof.dr. Z. Tomić, prof.dr. I. Šiber, dr.sc. B. Skoko i prof.dr. D. Verčić

RIJEČ RECENZENATA
Svi predstavljači i recenzenti, redom najeminentniji stručnjaci s područja odnosa s javnošću; prof. dr. Ivan Šiber, prof. dr. Zoran Tomić i prof. dr. Dejan Verčić na predstavljanju su bili jednoglasni u ocjeni kako je ovo zrela, samostalna, originalna i sustavna analiza jednog izrazito važnog problema za Hrvatsku, posebice imajući u vidu aktualne procese globalizacije, željeni ulazak u međunarodne asocijacije i sve veću potrebu kreiranja pozitivne prepoznatljivosti zemlje.

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic
dr.sc. B. Skoko i prof.dr. D. Verčić, prof.dr. I. Šiber, dr.sc. B. Skoko i prof.dr. D. Verčić

Složili su se kako je stručnih radova posvećenih isključivo tematici brendiranja destincija vrlo malo i zaključili kako je ovo djelo izrazito vrijedno, a s vremenom će postajati sve vrjednije. Studenti Fakulteta političkih znanosti, ali i drugih srodnih fakulteta u Hrvatskoj mogu biti sigurni kako će ovu knjigu proučavati kao svoju ispitnu literaturu, a ona će zasigurno postati i nezaobilazno štivo svima onima koji pokušavaju razumjeti način funkcioniranja države u suvremenim međunarodnim odnosima.



tekst, slike i video: M. Klišanin

- 16:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #