Blog Martine Klišanin

ponedjeljak, 04.01.2010.

Borba za Pantovčak

Dvanaest kandidata, samo jedan pobjednik. Tko će biti treći hrvatski predsjednik? Dvanaestero ljudi, svi redom različitih osobnih karakteristika i političkih programa, i svi redom s istim ciljem – sjesti u fotelju na Pantovčaku i na pet godina zagospodariti hrvatskim narodom.

Izbor predsjednika države, najvažniji događaj u zemlji, započeo je 27. prosinca prošle, a završava 10. siječnja ove godine. Kao što je i bilo za očekivati, u političkim kampanjama nije nedostajalo podmetanja, vrijeđanja i sukoba na osobnoj razini. Svatko se na svoj način trudio privući najveći dio biračkog tijela i tako si osigurati, ako ne pobjedu, onda makar prolaz u drugi krug.

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic
Biračko mjesto 118, Maksimir

KRAJ PRVE RUNDE
Prva runda završila je pozitivno za dvojicu kandidata koji su odlukom glasača zaslužili još jednom odmjeriti snage jedan na jedan u drugom izbornom krugu. Iako je relativno mali broj registriranih birača izašao na izbore, Milan Bandić i Ivo Josipović uspjeli su prikupiti dovoljno glasova za prolaz u drugi krug. Preostalo im je samo 13 dana između dva kruga da zadrže postojeće, odnosno privuku potencijalne birače na svoju stranu.

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic
Biračko mjesto 118, Maksimir

STOP MONOTONIJI I DOSADI
Nadajmo se da će predizborna kampanja, koju su medijski stručnjaci ocijenili kao dosadnu i monotonu, postati interesantnija sa samo dvojicom kandidata u igri. S obzirom da su već u prvim obraćanjima javnosti nakon rezultata prvog kruga obojica kandidata započela s vrijeđanjima i podmetanjima možemo očekivati sve samo ne dosadan medijski sadržaj.

Što su sve spremni učiniti u borbi za vrh Republike, koliko su daleko spremni ići i koliko novca potrošiti na oglašavanje i promoviranje sebe i svojih ideja pratit ćemo do 9. siječnja kada nastupa predizborna šutnja. Nakon 10. siječnja vidjet ćemo koliko smo dobro birali. sretan

tekst i slike: M. Klišanin

- 11:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #