Blog Martine Klišanin

ponedjeljak, 16.11.2009.

Knjiga je opet IN :-)

Od 11. do 15. studenog na Zagrebačkom Velesajmu održao se 32. međunarodni sajam knjiga i učila Interliber pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske.
Na 15.700 kvadratnih metara prostora ove godine predstavilo se ukupno 290 izlagača iz 10 zemalja, a održane su i brojne popratne aktivnosti izlagača, poput okruglih stolova, promocija knjiga, različitih radionica i susreta.
Nastup "Zemlje počasnog gosta", koji Interliber njeguje već nekoliko posljednjih godina, ove godine je izostao odgodom nastupa Bugarske samo 18 dana prije otvorenja sajma.

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic
popratne aktivnosti na Interliberu

STRAST PREMA KNJIZI NADJAČALA KRIZU I RECESIJU
Unatoč kriznoj godini i recesiji čini se kako je sajam jednako posjećen kao prošle godine. Voditelj projekta Interliber, Jakša Depolo, procjenjuje da se kroz paviljone Zagrebačkog Velesajma ove godine prošetalo oko 80 tisuća ljudi. Knjige su se dobro prodavale unatoč visokim cijenama, a neki od najprodavanijih naslova su "Izgubljeni simbol" Dana Browna, "Tkanje života" Mirjane Krizmanić, "Jedini svjedok ljepote" Mire Gavrana, "Lov na zločince" Guya Waltersa i brojni drugi.

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic
Štandovi na Interliberu

HRVATSKA RADO ČITA
Ovogodišnji Interliber još jednom se pokazao u punom sjaju kao nabolje mjesto susreta nakladnika, pisaca, knjižara i svih ostalih ljubitelja knjige. Također je nanovo potvrdio veličinu, važnost i status knjige u modernom društvu, a brojka od 80 tisuća posjetitelja i gomila prodanih knjiga pokazala je da je Hrvatska zemlja koja rado čita. Među brojnim posjetiteljima moglo se sresti i poveći broj studenata Fakulteta političkih znanosti koji nisu došli isključivo po ispitnu literaturu već i po poneki naslov za slobodno vrijeme. Čini se da je knjiga ipak IN! sretan

tekst i slike: M. Klišanin

- 23:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #