Blog Martine Klišanin

ponedjeljak, 02.11.2009.

Hokejaši Medveščaka - lijek za ranjenu dušu ljubitelja zagrebačkog sporta

Hokejaši Medveščaka i ovog su vikenda oduševili 5.000 Zagrepčana koji su u Ledenu dvoranu Doma sportova došli uživati u sve popularnijem im sportu - hokeju na ledu. Iako je Medveščak trenutno tek osmoplasirana momčad regionalne EBEL lige i iako su u nedjelju doživjeli već 12. poraz od ekipe Graz 99ersa, Zagrebački navijači su i ovaj put priredili nezaboravni spektakl na tribinama.

ZAGREBAČKI SPORT TRPI PORAZE
Sportski klubovi u Zagrebu trenutno ne bilježe najbolje rezultate - nogometaši Dinama ušli su u seriju poraza, nogometaši Zagreba tabore na dnu prvoligaške nogometne ljestvice, košarkaši Cibone redaju poraz za porazom u Europskoj ligi pred polupraznom dvoranom, a hokejaši Medveščaka su tek osma od ukupno 12 ekipa u regionalnoj EBEL ligi.



U ČEMU JE RAZLIKA?
Međutim, ono što međusobno razlikuje sve ove ekipe upravo su navijači. Dinamo su iz Europe izbacili upravo navijači, Cibonu kao i nogometni klub Zagreb u prosjeku gleda tek nekoliko stotina gledatelja, dok Medveščak, za razliku od svih ostalih, ima bezreverznu podršku cjelokupne zagrebačke sportske javnosti. Ova je podrška na nedjeljnoj utakmici posebice došla do izražaja na samom kraju utakmice.

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic
Navijači na tribinama, semafor na kraju utakmice

PUBLIKA ZA POŽELJETI
Unatoč evidentnoj inferiornosti u odnosu na gostujuću ekipu iz Graza i poraz od 2:3, publika je nakon utakmice priredila standing ovation hokejašima koji su se, oduševljeni reakcijom i podrškom publike, vratili na led iz svlačionice i veselili se zajedno s navijačima. Ovakav prizor u Zagrebu se zaista rijetko viđa, pogotovo nakon poraza i zauzimanja čvrstog mjesta na začelju ljestvice.



Zagrepčani iskazivanjem ovakve podrške pokazuju kako su ipak pravi sportski navijači koji cijene trud, požrtvovnost i veliku volju koja je nedvojbeno vidljiva kod ekipe Medveščaka okupljene sa svih strana svijeta. Navijači su nedvojbeno prepoznali trud i zalaganje ovih mladih momaka, karakteristike kojih evidentno nedostaje kolegama im nogometašima i košarkašima.

Svaka čast hokejašima, a nogometašima i košarkašima ipak ćemo zaželjeti puno sreće - jer i oni su naši! sretan

tekst, slike i video: M. Klišanin

- 22:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #