KATGRU

petak, 24.04.2009.

UZNI Udruga za zaštitu nepokretne imovine

UZNI se osniva radi zaštite nepokretne imovine svojih članova.Zaštita je osmišljena tako da otkriva nezakonitu provedbu vlasništva u gruntovnici,o tome obavijesti dosadašnjeg vlasnika,kako bih on mogao pokrenuti postupak za brisanje nezakonitog upisa u B llistu njegovog Z.K.ul tj.vračanje stanja u B listu na upis stvarnog vlasnika.
Kako je moguće nezakonito se upisati u B list Z.K.ul.?Moguće je krivotvorenim indntifikacijskim dokumentima,sudskom odlukom na osnovu lažnih svjedoka,prevarom lakovjernih vlasnika i na druge naćine znane nemoralnim ljudima,pozitivnim zakonskim propisima(slučaj SUPETAR na Braču).Ovih je dana izašla u javnost vijest da je nezakonito prodano oko 200 stanova vlasništvo Grada Zagreba.Moje je uvjerenje da je gruntovnica RIZNICA koja čuva veču imovinu od riznice Narodne banke,a slabo je zaštičena od njene krađe.Zadatak gruntovničara je da identificira dokument na osnovu kojeg se traži upis promjene,što znaći:dokument kojim se traži upis promjene izdala je ovlštena osoba,podatci u dokumentu odgovaraju upisanim podatcima u Z.K.ul na kojeg se tražena promjena odnosi.

24.04.2009. u 17:20 • 3 KomentaraPrint#

srijeda, 22.04.2009.

RASIPNIK

Otac s pet sinova na guvnu vrši pšenicu.Kad su iz vršaja izveli konje i odvojili slamu od pljeve i pšenice,dva sina lopatama prikupljaju vršaj k stožeru a druga dva sina metlama čiste guvno gdje će padati ćisto zrno.Kad su bili pri kraju svog posla otac s lopatom priđe hrpi i lopatom zahvati malo smjese i prospe po očiščenom guvnu. Dva se brata pogledaju i s metlama se vrate da ponovo očiste guvno. Kad je otac i po treći put ponovio isto priđe mu najtariji sin i povišenim glasom reče ocu: "Oče što to radiš,posla imamo još puno, brzo će noć, a sprema se i kiša. Otac smireno odgovori sinu: "Sine, jedva sam čekao tvoje pitanje. U našoj zajednici ima jedan koji rasipa dok mi svi sabiremo pa sam mu na ovom primjeru htio pokazati kako to izgleda. Nadam se da će ga ovo naućiti pameti,u protivnom morat ćemo ga udaljiti iz zajednice, a žao mi ga je, naš je." I nastavi pšenicu bacati na vjetar.

22.04.2009. u 18:32 • 0 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 13.04.2009.

SVE O KATASTRU I ZEMLJIŠNOJ KNJIZI - GRUNTOVNICI

Postojećoj temi dodajem novu. Katastar se spominje u srednjem .
vijeku,a službena je evidencija zemljišta razvrstanog po bonitetu i kulturi;služi za tehničke,ekonomske svrhe ,za izradu zemljišnih knjiga-gruntovnice i kao podloga za oporezivnje prihoda o zemljišta.
Na našim prostorima katasar je osnovan geodetskom izmjerom zemljišta,sredinom osamnaestog stolječa kad je djelomićno ukinuto kmetstvo.
Osnovna jedinica katastarske evidencije zemljišta je katastarska čestica.K.Č.je dio zemljišta istog posjednika i kulture,a omeđena je trajnim međnim ozakama na lomnim točkama nesporne međe dva susjedna posjeda.
Radi lakšeg snalaženja u katastarskoj evidenciji mjereno područje je podijeljeno u više katastarskih općina.K.O.ima svoj zasebni katastarski operat koji se sastoji od:katastarskih planova,spiska čestica,posjedovnih listova,spiska čestica razvrstanih po kulturama i klasama u kojem se obračunava ćisti katastarski prihod za cijelu K.O.Obračunati katastarski prihod se po česticama unosi u posjedovne listove,a iz posjedovnog lista sumarno u spisak poreznih obveznika,koji se je predavao poreznoj upravi.
Katastarski operat je upotrebljiv ako odgovara propisima struke a to je princip iz večeg u manje.To znaći da ukupan zbroj površina i ćistog katastarskog prihoda upisanih u P.L.odgovara obračunu ukupne površine K.O.i ukupnom prihodu kultura i klasa.Prema novim pozitivnim propisima ukinut je porez na ćisti katastarski prihod i određeno da katastar evidentira samo vlasnike nekretnina a ne i posjednike kao nekad.(Uređena zemlja str.4 i 5.)

NOVI PRISTUP TEMI

ŠTETA.Tim novim propisima vlasnici i korisnici poljoprvrednog zemljišta izgubili su interes za toćnost katastarske evidencije,jer su oslobođeni poreza na ćisti katastarski prihod ,pa je kao posljedica toga danas u Lijepoj našoj oko 1,000.000 ha neobrađenog poljoprivrednog zemljišta i preko 250.000 nezaposlenih radno sposobnih građana.

13.04.2009. u 10:40 • 3 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< travanj, 2009 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Studeni 2009 (2)
Rujan 2009 (1)
Lipanj 2009 (3)
Svibanj 2009 (1)
Travanj 2009 (3)
Veljača 2009 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

Opis bloga

Rasprava o temama zaštite vlasništva nepokretne imovine.

Linkovi

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Forum.hr
Monitor.hr