Zagreb CO "preokrenuo" Cibonu

18 prosinac 2011

"Predbožični vikend" donio je u regionalnoj košarkaškoj ABA ligi dva velika derbija. Nakon pobjede Cedevite protiv Partizana u dvoboju 12. kola Zagreb CO slavio je protiv Cibone 82:77 i došao do svoje sedme pobjede.

Podbacivanje



Bolje drugo poluvrijeme

Veći dio utakmice sadržavao je rezultatsku neizvjesnost, a posljednja četvrtina donijela je veliki preokret. Naime, nakon prvog poluvremena prepunog pogrešaka, izgubljenih lopti i loših šuterskih pokušaja na obje strane, za drugih se 20 minuta susreta može reći da su ponudile bolju i "gledljiviju" igru.

Slobodno bacanje



Doći do koša...



"Mravlji plan"

Cibona se u posljednjoj četvrtini uspjela odvojiti na plus deset (68:58). Mnogi su, uključujući i autora ovog teksta, pomislili da će klub iz Savske doći do važne pobjede i tako, bar na jednu večer, u drugi plan staviti lošu financijsku situaciju. "Mravi" su imali drugačiji plan te su u četiri minute napravili seriju 15:0 i prednost održavali do kraja susreta. Presudna je bila odluka Vladimira Androića, trenera kluba iz Trnskog, koji ove sezone domaće utakmice ABA lige igra u KC Dražen Petrović, da se pokuša iznenaditi Cibonu zonskom obranom. To se pokazalo dobitnom kombinacijom jer "cibosi" nisu mogli adekvatno odgovoriti. Njihovi pokušaji za tri poena češće su završili promašajima.

Let lopte



Time-out



Brojke

Raspoloženi Kruno Simon još se jednom istaknuo kao "predvodnik" pobjedničke ekipe ubacivši 29 poena uz sedam skokova. Dobru podršku imao je od Marija Kasuna koji je ostvario "double-double" učinak, 14 skokova i 13 poena. U seriji 15:0 možda i presudnu ulogu odigrao je Ante Mašić koji je ubacio dvije trice.U "gostujućoj" su Ciboni najefikasniji bili Damjan Rudež s 23 poena i osam skokova te iskusni Davor Kus s 15 poena i šest asistencija. "Vukovi" su samo sedam puta imali priliku pogoditi slobodno bacanje, a "Mravi" su se na toj liniji našli 25 puta.

Ples u predahu



Draž igre

Dva gradska rivala ove sezone igraju protiv najboljih europskih momčadi. Cibona je i dalje bez pobjede nakon pet odigranih kola u Eurocupu, a Zagreb CO sljedećg tjedna ima priliku proći u Top 16 Eurolige ukoliko u gostima pobijedi litvanski Žalgiris.
Košarka je još jednom pokazala svoju draž. Aktualni prvak Hrvatske "preokrenuo" je bivšeg preskočivši ga na šestom mjestu ljestvice ABA lige i zadržavši šanse za plasman na Final Four.

Čestitanje pobjednicima




Zagreb CO bolji od Cibone

Zagreb CO bolji od Cibone

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.